Saarikko Glasgow’ssa: ”Ilmastonmuutoksen ja talouden välillä on kohtalonyhteys” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Valtiovarainministeri Saarikko Glasgow’ssa: ”Ilmaston­muutoksen ja talouden välillä on kohtalonyhteys”

Ministeri Annika Saarikko arvioi, että ilmastonmuutoksen torjunnassa tarvitaan ennen kaikkea yksityistä rahaa.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi Suomen elpymissuunnitelmasta tiedotustilaisuudessa viime viikolla.

3.11. 20:17

Hiilen hinnoittelu on tärkein taloudellinen keino ilmastonmuutoksen torjunnassa, arvioi valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessaan Skotlannissa.

Hänen mukaansa hiilen hinnoittelu muun muassa päästökaupan avulla nousi tärkeimmäksi teemaksi Glasgow’n ilmastokokouksen yhteydessä järjestetyssä valtiovarainministereiden ilmastokoalition kokouksessa.

Suomi on ilmastokoalition puheenjohtajamaa Indonesian kanssa.

Saarikko korostaa, että julkisen vallan toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi eivät riitä, vaan tarvitaan ennen kaikkea yksityistä rahaa. Valtioiden rooliksi hän näkee työkalujen tarjoamisen.

”Ilmastonmuutoksen ja talouden välillä on kohtalonyhteys”, hän sanoo.

Valtiovarainministerien tehtävänä on Saarikon mukaan miettiä, miten yksityiset investoinnit lähtevät liikkeelle. Hän huomauttaa, että ilmastonmuutos tarjoaa mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille, joilla on osaamista ilmastoasioissa.

”Ilmastonmuutos on merkittävä mahdollisuus taloudelle”, Saarikko arvioi.

Hän sanoo, että tällä hetkellä on kuitenkin olemassa myös rahoituksellisia työkaluja, jotka ohjaavat kehitystä väärään suuntaan. Monet valtiot tukevat edelleen fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Saarikko osallistui aiemmin keskiviikkona valtiovarainministerien ilmastokoalition ministerikokoukseen Skotlannissa. Kokous järjestettiin YK:n ilmastokokouksen yhteydessä Glasgow’ssa. Saarikko toimii yhtenä ilmastokoalition puheenjohtajista.

Kaksi vuotta sitten perustettuun ilmastokoalitioon kuuluu 65 maata. Skotlannin kokoukseen osallistuvat yli 20 maan ministerit. Valtiovarainministerien ilmastokoalition tavoitteena on ilmastoasioiden tuominen mukaan talouspoliittiseen päätöksentekoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut