Räjähdys sytytti tulipalon kerrostalossa Varkaudessa – yksi ihminen kuoli - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Räjähdys sytytti tulipalon kerrostalossa Varkaudessa – yksi ihminen kuoli

Poliisi tutkii räjähdystä ja sitä seurannutta tulipaloa törkeänä tuhotyönä.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ottama kuva Varkauden kerrostaloräjähdyksestä.

1.11. 7:54

Varkaus

Varkaudessa kerrostalossa myöhään sunnuntaina tapahtuneessa räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa kuoli yksi ihminen, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Kuolonuhri löytyi asuinhuoneesta, jossa räjähdys tapahtui.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Räjähdykseen ei tämän hetken tietojen mukaan liity muita epäiltyjä kuin asunnosta kuolleena löydetty ihminen.

Varkauden keskustassa Kauppakadulla sijaitsevan kolmikerroksisen kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas räjähdyksen voimasta.

Rakennuksesta pelastettiin neljä ihmistä, jotka kuljetettiin sairaalaan. Heillä ei poliisin tietojen mukaan ole vakavia vammoja.

Pelastuslaitokselta kerrottiin, että räjähdys tapahtui yhden asunnon sisällä. Päivystävä palomestari ei kommentoinut STT:lle sitä, mikä asunnossa mahdollisesti räjähti tai mikä räjähdyksen aiheutti. Asunnossa syttyi räjähdyksen seurauksena tulipalo.

Asunto tuhoutui palomestarin mukaan täysin. Räjähdyksen voimasta kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas.

Kerrostalosta pelastettiin kolme ihmistä nostolavalla ja yksi ihminen pakohupulla. Rakennuksesta pelastetut neljä ihmistä vietiin sairaalahoitoon savualtistumisen vuoksi. Kukaan ei ollut vakavasti loukkaantunut.

Kaikkiaan kerrostalossa oli yli 10 ihmistä, joista loput pääsivät rakennuksesta ulos omin toimin. Asukkaille järjestettiin tilapäismajoitus.

Sammutus- ja pelastustöihin osallistui 11 pelastustoimen yksikköä sekä 5 ensihoidon yksikköä. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä Varkaudesta, Pieksämäeltä, Joroisista sekä Leppävirralta.

Tulipalosta ei ollut vaaraa tai savuhaittaa ympäristölle. Kauppakatu on avoinna liikenteelle, mutta kerrostalon sisäpiha on poliisin eristämä. Varsinaisissa sammutustöissä kului pari tuntia.

Uutista päivitetty poliisin tiedoilla kello 10.05.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut