KRP järjestää keskiviikkona tiedotustilaisuuden Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

KRP järjestää keskiviikkona tiedotustilaisuuden Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnasta

Tietomurto ja asiakastiedoilla kiristäminen tuli julki vuosi sitten. Kuun alussa KRP:stä kerrottiin, että tutkinnassa on saavutettu edistystä.

KRP järjestää keskiviikkona tiedotustilaisuuden Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnasta.

27.10. 8:28

Helsinki

Keskusrikospoliisi (KRP) järjestää tänään iltapäivällä tiedotustilaisuuden Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnasta.

KRP:n mukaan kello yhdeltä alkavassa tiedotustilaisuudessa käsitellään esitutkinnan tilannetta ja asianomistajien kuulemisen aloittamista. KRP:n lisäksi paikalla on edustajia Syyttäjälaitoksesta ja Rikosuhripäivystyksestä. Tilaisuus näytetään suorana KRP:n Youtube-kanavalla.

Vastaamo oli yksi Suomen suurimmista psykoterapiapalvelujen tarjoajista. Viime vuoden lokakuussa se kertoi joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Tietomurrossa vietiin kymmenientuhansien asiakkaiden tietoja, joita on sen jälkeen julkaistu netissä.

Kuun alussa KRP kertoi, että noin 22  000 ihmistä on tehnyt rikosilmoituksen asiasta. Tuolloin tutkinnanjohtaja Marko Leponen arvioi, että rikosilmoitus oli edelleen tekemättä noin 10  000 ihmiseltä.

Leponen kertoi silloin myös, että tutkinnassa on saavutettu merkittävää edistystä.

–  Juttu on erittäin monimutkainen ja siinä on paljon tietoteknisiä haasteita tutkinnassa johtuen esimerkiksi aineiston määrästä. Toisaalta aineiston laatukin asettaa tietynlaisia haasteita. Mutta voidaan sanoa, että vuodessa on otettu isoja harppauksia, hän sanoi.

Vastaamo asetettiin konkurssiin tämän vuoden helmikuussa, ja sen psykoterapiatoiminta siirtyi Verve Terapialle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut