Pienpetorautaan astunut karhu lopetettiin Kihniössä, poliisin mukaan lievempää keinoa ei ollut käytettävissä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pienpetorautaan astunut karhu lopetettiin Kihniössä, poliisin mukaan lievempää keinoa ei ollut käytettävissä

Kuvituskuva. Pienpetorautaan astunut karhu lopetettiin Pirkanmaalla. Kuvassa poliisin 8. heinäkuuta 2021 välittämä handout-kuva loukkaantuneesta naaraskarhusta, jolla on vasemmassa etukäpälässään pienpetojen pyytämiseen tarkoitetut raudat. Kuvan karhu ei liity Pirkanmaalla tapahtuneeseen karhun lopettamiseen.

25.10. 12:54

Kihniö

Sisä-Suomen poliisi päätti lopettaa karhun Pirkanmaan Kihniössä, poliisi tiedottaa. Karhulla oli poliisin mukaan pienpetoraudat kiinni tassussaan.

Poliisi katsoi, että karhun hengissä pitäminen olisi aiheuttanut sille kärsimystä, eikä lopettamista lievempää keinoa ollut käytettävissä. Karhun lopetti riistanhoitoyhdistys viime perjantaina.

Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut