Pienten lasten ruokavaliossa on liikaa lihaa ja maitoa, kertoo Helsingin yliopiston tutkimus - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pienten lasten ruokavaliossa on liikaa lihaa ja maitoa, kertoo Helsingin yliopiston tutkimus

Maapallon resurssien riittävyyteen tähtäävä planetaarinen ruokavalio edellyttäisi isoja muutoksia lasten ruokailutottumuksiin.

Päiväkoti-ikäisten lasten ruokavaliossa liha- ja maitotuotteet ovat Helsingin yliopiston tutkimuksen mukaan korostuneessa roolissa.

14.10. 13:06

Helsinki

Päiväkoti-ikäisten lasten ruokavaliossa liha- ja maitotuotteet ovat korostuneessa roolissa, kertoo Helsingin yliopiston tutkimus. Myös lisättyä sokeria syödään liikaa.

Tutkimuksessa mukana olleet lapset söivät punaista lihaa ja joivat maitoa paljon enemmän kuin kasvikunnan raaka-aineita korostavassa planetaarisessa ruokavaliossa on tavoitteena.

”Planetaarinen ruokavalio on tieteellisen EAT-Lancet-komission kehittämä ruokavalio, jonka avulla pyritään takaamaan koko maailman väestölle terveellinen ruokavalio maapallon reunaehtojen puitteissa”, kertoo yliopistonlehtori Liisa Korkalo Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta tiedotteessa.

Suomalaislasten ruokailutottumuksien tulisikin Korkalon mukaan muuttua merkittävästi, jotta ne vastaisivat planetaarista ruokavaliota.

”Mistään ruoasta ei tarvitse kuitenkaan kokonaan luopua. Kyse on siitä, että otetaan askeleita kohti kasvikunnan suurempaa merkitystä ruokavaliossa.”

Korkalo korostaakin aikuisten näyttämän esimerkin tärkeyttä terveellisen ruokavalion muodostamisessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos