Toimittaja Aarno Laitinen on kuollut – oli yksi Tamminiemen pesänjakajien kirjoittajista - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Toimittaja Aarno Laitinen on kuollut – oli yksi Tamminiemen pesänjakajien kirjoittajista

Laitinen aloitti toimittajana Helsingin Sanomien politiikan toimituksessa 1960-luvun lopussa ja nousi sen esimieheksi vuonna 1976. Hän oli yksi Tamminiemen pesänjakajat -kirjan kirjoittajista.

Toimittaja Aarno Laitinen Helsingissä torstaina 30. lokakuuta 2014.

25.9. 20:21

Toimittaja Aarno Laitinen on kuollut.

Laitinen kuoli Helsingissä lauantaina iltapäivällä sairauden uuvuttamana. Hän oli kuollessaan 78-vuotias.

Tiedon vahvisti Laitisen lähipiiri.

Aarno ”Loka” Laitisena tunnettu Laitinen aloitti toimittajana Helsingin Sanomien politiikan toimituksessa vuonna 1968 ja nousi toimituksen esimieheksi vuonna 1976.

Laitinen oli naimisissa Helsingin Sanomien toimittajan Seija Sartin kanssa.

Laitinen syntyi Helsingissä 17. tammikuuta vuonna 1943. Hän valmistui ylioppilaaksi vuonna 1962 ja opiskeli sen jälkeen valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Vuonna 1968 hän valmistui Sanoman toimittajakoulusta.

Hänet tunnetaan vuonna 1981 ilmestyneen Tamminiemen pesänjakajat -teoksen kirjoittaneen Lauantaiseuran jäsenenä. Laitinen oli teoksen ideoija ja käytti ensimmäisen puheenvuoron Pesänlikaajat – erään kirjakohun anatomia -dokumenttielokuvassa, joka valmistui kirjan julkaisemisen 40-vuotispäiväksi.

Teos julkaistiin presidentti Urho Kekkosen jäätyä sairauslomalle, ja se kuvaili hänen mahdollisia seuraajiaan. Teosta myytiin vuosina 1981–82 jopa 162 000 kappaletta.

Muita Laitisen julkaisemia teoksia ovat muun muassa Musta monopoli, Kremlin kellokkaat, Rahat tai renki ja Narrigalleria. Hän kirjoitti myös poliittista satiirisarjaa Hyvät herrat 1990-luvulla.

Helsingin Sanomissa Laitinen työskenteli vuoteen 1982 asti, ja sen jälkeen hän työskenteli muun muassa vapaana toimittajana, Hymy-lehdessä ja Ylen A-Studiossa sekä Iltalehden kolumnistina ja Apu-lehden pakinoitsijana.

Artikkelia korjattu 27.9. kello 10.35. Artikkelissa kerrottiin virheellisesti Laitisen valmistuneen Sanoman toimittajakoulusta vuonna 1967, kun oikea valmistumisvuosi oli 1968.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut