Hallitus kertoo uusista koronatestauksen linjauksista kello 13.45 - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kahdesti rokotettujen testaamisesta luovutaan laajalti – Hallitus kertoo uusista linjauksista kello 13.45

Kaikilla olisi edelleen oikeus mennä testiin.

Korona-näytteenotto Meilahden sairaala-alueella Helsingissä 10. syyskuuta 2021.

14.9. 13:25

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) kertoo tänään iltapäivällä, kuinka se jatkossa ohjeistaa kuntia hoitamaan muun muassa koronaviruksen testausta.

Kello 13.45 alkavassa tiedotustilaisuudessa ovat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd), johtaja Pasi Pohjola ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä.

Voit katsoa tilaisuuden alta suorana:

Testausstrategia muuttuu niin, että siinä määritellään tarkemmin, milloin testiin pitää mennä, kun nyt strategia perustuu mahdollisemmin laajaan testaukseen.

STM:n uuden testausstrategian mukaan testausta vähennetään, jotta terveydenhoitohenkilökuntaa voidaan keskittää enemmän muiden kuin koronaviruksesta aiheutuneiden oireiden hoitoon.

Suurten kaupunkien johtavat lääkärit ovat vaatineet, että ohjeistusta muutetaan kaksi rokoteannosta saaneiden kohdalla. HS:n hallituslähteiden mukaan he ovat olleet mukana tekemässä strategiaa.

HS:n tietojen mukaan kaksi koronarokotetta saaneiden henkilöiden testaamisesta luovutaan jatkossa laajasti ja nopeasti. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Testejä ei suositella myöskään, jos perusterve ja jo kertaalleen rokotettu ihminen on saanut koronaviruksen yli kuusi kuukautta sitten.

Kaikilla olisi edelleen mahdollisuus mennä testiin silloin, jos epäilee sairastuneensa koronavirukseen. Myös alle 12-vuotiailla olisi oikeus mennä edelleen testiin.

Testaukseen pitää mennä etenkin silloin, jos on oireita, mutta ei ole saanut yhtään rokotetta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: