Tampereen yliopisto aloittaa 1100:aa henkilöä koskevat yt-neuvottelut - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tampereen yliopisto aloittaa yt-neuvottelut – koskee 1 100:aa henkilöä, vähennystarve 215 henkilötyövuotta

Neuvottelut koskevat Tampereen yliopiston keskitettyjä tukipalveluita. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske tiedekuntien opetus- ja tutkimushenkilöstöä tai tiedekuntien muuta henkilöstöä.

Tampereen yliopiston keskustan kampusta kuvattiin 18. elokuuta.

13.9. 15:33

Tampereen yliopisto aloittaa yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat Tampereen yliopiston keskitettyjä tukipalveluita. Neuvottelun kohteena on 1 100 henkilöä. Suunniteltu vähennystarve on 215 henkilötyövuotta.

Lisäksi tietyt talous- ja palkkatoiminnot on tarkoitus ulkoistaa palvelukeskus Certia oy:lle ensi vuoden alusta lähtien. Siirtyvän henkilöstön määrä olisi noin 40.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske tiedekuntien opetus- ja tutkimushenkilöstöä tai tiedekuntien muuta henkilöstöä. Myös Tietoarkiston (FSD) ja Tutkijakoulun ja Tutkijakollegiumin henkilöstö jää neuvottelujen ulkopuolelle.

Porin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa toimivat kansallisen tehtävän rahoituksella palkatut henkilöt eivät kuulu yhteistoimintamenettelyn piiriin.

Neuvottelujen ulkopuolelle jäävät myös sellaiset määräaikaiset työntekijät, joiden työsuhteet päättyvät vuoden 2021 loppuun mennessä, sekä opiskeluun liittyvää työtä tekevät, kuten harjoittelijat, opintoneuvojat ja tutkimusapulaiset.

Taustalla tappiollinen talous

Yt-neuvotteluiden perusteeksi yliopisto ilmoittaa taloutensa, joka on ollut tappiollinen vuodesta 2018 lähtien.

Neuvotteluesityksen mukaan neuvotteluiden tavoitteena on löytää keinot yhteensä noin 14 miljoonan euron vuosittaiseen henkilöstökulujen vähentämiseen.

Tampereen korkeakoulusäätiön varsinaisen toiminnan tulos oli vuonna 2020 alijäämäinen 16,1 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 tulos oli 8,9 miljoonaa euroa tappiollinen, ja vuonna 2018 tappiota oli 10,4 miljoonaa euroa.

Taloussuunnitelmakaudella 2022–2024 varsinainen toiminta pysyisi noin 10 miljoonan euroa alijäämäisenä.

Tampereen yliopiston saama perusrahoitus laskee kokonaisuudessaan kuluvan vuoden 196,5 miljoonasta eurosta 190,9 miljoonaan euroon vuonna 2022.

Yliopiston hallitus valtuutti yt-neuvotteluiden aloittamisen lauantaina. Henkilöstölle yt-neuvotteluista kerrottiin maanantaina klo 14.30.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: