Finnairin lentäjää odotti Lontoon taivaalla omituinen näky: ”Sellaista en ollut ennen nähnyt” – Juuso ja Jesse Sillanmäki kertovat lomautetun lentäjän arjesta ja lentoliikenteen isosta muutoksesta

Finnairin lentäjät Jesse ja Juuso Sillanmäki ovat jo päässeet taivaalle, vaikka ovatkin yhä osittain lomautettuina. – Olen onnekas, sillä pääsin ensimmäisten pidempään lomautettujen joukossa paluukoulutukseen. Se oli iso helpotus, sanoo Jesse Sillanmäki. Koronapandemia on muuttanut kaksosten ajatuksia työstä ja lentämisestä.

Finnairin lentäjä Juuso Sillanmäki (vas.) on lentänyt 18 pandemiakuukaudesta noin kahdeksana. Hänen veljensä, niin ikään Finnairin lentäjä Jesse Sillanmäki on ollut lomautettuna enemmän, mutta pääsi helmikuussa lentäjien paluukoulutukseen ja pitää sitä tärkeänä. – Minulla on muukin elämä, joten en minä täällä kotona lomautettuna kulkenut Airbus-manuaali kädessä, mutta kun sain tiedon paluukoulutuksesta, oli omallakin vastuullani kerrata itseni kartalle eikä vain luottaa aiemmin opittuun.

5.9.2021 17:00

Kun Finnairin lentäjä Jesse Sillanmäki, 37, lensi vuosi sitten kesällä Lontooseen, häntä odotti outo näky. Normaalisti kone joutuu odottamaan laskeutumislupaa Lontoon ruuhkaisella taivaalla, mutta nyt Sillanmäen kone oli taivaalla ainoa.

Laskeutuvat ja lähtevät koneet mahtuivat kaikki käyttämään samaa kiitotietä.

– Sellaista en ollut ennen nähnyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut