Juuri nyt: Elokapina tukkinut risteyksen Hämeenpuistossa, autojonot Ratinan sillalle saakka - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poliisi siirsi Elokapinan mielenosoittajat Tampereella bussiin ja kuljetti heidät poliisilaitokselle

Elokapina vaatii muun muassa, että Suomen kunnat ja kaupungit luopuvat osaltaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

Mielenilmaus katkaisi liikenteen Hämeenpuistossa Satamakadun kohdalla lauantaina noin kello 14.

14.8. 15:21

Tampere

Elokapinan mielenilmaus katkaisi liikenteen Tampereella Hämeenpuiston ja Satamakadun risteyksessä lauantaina iltapäivällä.

Elokapinan mielenosoittajat vaihtoivat mielenosoituksensa paikkaa noin kello 19 lauantai-iltana. Tie oli hetken tukittu Hämeenpuistossa Tampereen työväen teatterin edessä. Pian sen jälkeen mielenosoittajat siirtyivät jälleen ja tukkivat Hämeenpuiston ja Satamakadun risteyksen kaikkiin suuntiin.

Poliisi alkoi tämän jälkeen siirtää mielenosoittajia. Mielenosoittajat eivät tehneet vastarintaa poliisin siirtäessä heitä. Kaikki mielenosoittajat vietiin bussiin, joka lähti kohti poliisilaitosta.

Liikenne pääsi kulkemaan normaalisti kello 20.

Sisä-Suomen poliisi kertoi kello 19.44 Twitterissä, että osa mielenosoittajista poistui paikalta käskystä, mutta osa ei totellut. Poiskannettuja henkilöitä poliisi epäilee niskoittelusta.

Lähtötilanne

Paikalla oli aluksi iltapäivällä toimittaja Enni Mansikkamäen mukaan noin viisikymmentä mielenosoittajaa. Paikalla olevat mielensoittajat huusivat iskulauseita. Autoista huudeltiin ja tööttäiltiin mielenosoittajille.

Ensimmäinen poliisi saapui paikalle kello 14.20, kaksikymmentä minuuttia mielenilmauksen alkamisen jälkeen.

Sisä-Suomen poliisi kertoi Twitterissä kello 16.02, että paikalla on noin 100 mielenilmaisijaa. Mielenilmauksesta ei tehty poliisille kokoontumislain edellyttämää ennakkoilmoitusta.

Mielenosoittajat ovat valmistautuneet päästämään hälytysajoneuvot sulun läpi, Elokapinan tiedotteessa kerrottiin.

Mielenilmaukseen osallistuva Tuomas Alahäivälä kertoi Hämeenpuistossa, että mielenilmauspaikaksi valittiin keskeinen paikka, jossa saa hyvin huomiota. Hän kertoo, että mielenilmauksen kesto on ”toistaiseksi.”

– Tosi moni meistä on valmis toteuttamaan kansallistottelemattomuutta, jos tilanne menee siihen suuntaan.

Jos poliisi kohdistaa teihin käskytystä tai toimija, niin miten reagoitte?

– Uskon, että moni ihminen on valmiina olemaan noudattamatta poliisin käskyä, Alahäivälä kertoi.

Tätä elokapina vaatii

Elokapina vaatii, että Suomen kunnat ja kaupungit, kuten Tampere, luopuvat osaltaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä, suojelevat alueensa hiilinieluja ja luonnon monimuotoisuutta sekä lopettavat ylikulutuksen.

Mielenosoitukseen osallistuva Venla Maijanen kertoi paikalta, että ympäri Suomea, ei vaan Helsingissä, tarvitaan mielenilmauksia ja tekoja ympäristön puolesta. Hän on ollut mukana suunnittelemassa tapahtumaa.

Mielenosoitukseen osallistuva Venla Maijanen kertoo olleensa vasta vähän aikaa mukana Elokapinan toiminnassa.

Poliisi ohjaa liikennettä kääntymään jo ennen mielenosoituspaikkaa.

Poliisi on paikalla neuvottelemassa Hämeenpuistossa.

Uutista päivitetään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: