Siikajoella viime kesänä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – poliisi epäilee myös kiristystä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Siikajoella viime kesänä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – poliisi epäilee myös kiristystä

Heinäkuussa vangittiin 1990-luvulla syntyneet mies ja nainen taposta ja kiristyksestä epäiltyinä. Heidät on sittemmin vapautettu.

Kuvituskuva.

12.8. 19:05

Helsinki

Pohjois-Pohjanmaan Siikajoella viime kesänä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, kerrottiin Oulun poliisista STT:lle.

Poliisi tiedotti tiistaina, että se tutkii Siikajoella Paavolan taajamassa asuneen miehen katoamista. Miehestä ei ole tehty havaintoja viime vuoden elokuun 24. päivän jälkeen.

–  Epäilemme, että hän on joutunut henkirikoksen kohteeksi, sanoi tutkinnanjohtajan sijainen, rikosylikomisario Ilkka Piispanen STT:lle torstaina.

–  Ei oikein ole muutakaan varteenotettavaa vaihtoehtoa, että mitä on tapahtunut. Emme pysty sulkemaan pois henkirikosta.

Heinäkuun alkupuolella Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen ja naisen epäiltyinä taposta ja kiristyksestä Siikajoella. Vangitsemistietojen mukaan epäilty kiristys olisi tapahtunut aikavälillä 24.10.2018–26.8.2020 ja epäilty tappo aikavälillä 24.8.2020–31.12.2020.

Epäillyt ovat syntyneet 1990-luvulla. Nainen vapautettiin tutkintavankeudesta heinäkuun lopulla ja mies elokuun alussa, mutta poliisi epäilee heitä yhä rikosnimikkeillä tappo ja kiristys.

Piispasen mukaan poliisilla on tapauksessa vaihtoehtoisia tutkintalinjoja.

–  Mietitään, mikä näistä on se, joka on todellisuudessa tapahtunut.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja

Piispasen mukaan epäilty kiristys liittyy kadonneen miehen varojen käyttöön. Poliisi on suorittanut etsintöjä kadonneen löytämiseksi, mutta etsinnöistä ei kerrota tarkemmin julkisuuteen.

Mikä on poliisin käsitys epäillyn henkirikoksen motiivista?

–  Se jääköön tässä vaiheessa vielä salaiseksi tiedoksi, Piispanen sanoi.

Poliisi pyytää yleisöltä kadonneeseen mieheen liittyviä havaintoja, jotka on tehty viime vuoden elokuun 24. päivän jälkeen. Poliisin mukaan pienetkin havainnot voivat olla merkittäviä katoamisen selvittämiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: