Yksi menehtyi ja kolme loukkaantui liikenneonnettomuudessa Multian Keskustiellä– Kaikki osalliset nuoria aikuisia - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Auto törmäsi puuhun Multialla: Yksi menehtyi ja kolme nuorta loukkaantui – poliisi epäilee onnettomuuden syyksi huomattavaa ylinopeutta

Henkilöautossa oli onnettomuushetkellä kuljettaja sekä kolme matkustajaa.

Multialla sattui sunnuntaina varhain aamulla onnettomuus, joka johti yhden henkilön kuolemaan. Onnettomuuspaikalle oli tuotu kynttilöitä sunnuntaina iltapäivällä.

1.8. 18:05

Multialla Kouluniemessä Keskustiellä sattui kello viiden aikaan sunnuntaiaamuna liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui kolme henkilöä ja menehtyi yksi. Kaikki osalliset olivat nuoria aikuisia.

Henkilöauto oli törmännyt kylki edellä puuta päin. Ajosuunta oli Keuruun suunnalta kohti Multian keskustaa. Onnettomuudessa oli osallisena vain yksi ajoneuvo.

Henkilöautossa oli onnettomuushetkellä kuljettaja sekä kolme matkustajaa. Kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla.

Onnettomuuspaikka on lähellä Multian keskustaa.

Apukuskin paikalla ollut loukkaantui todella vakavasti

Päivystävä tutkinnanjohtaja Olavi Saunamäki kertoo, että apukuljettajan puolella ollut matkustaja loukkaantui todella vakavasti.

– Hänet on siirretty Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Siellä on leikkaukset ja operaatiot kesken.

Kaksi muuta matkustajaa loukkaantui lievemmin. Heitä hoidetaan Jyväskylässä sairaala Novassa.

Toinen lievästi loukkaantuneista oli Saunamäen mukaan menehtyneen kuljettajan veli.

Poliisi epäilee huomattavaa ylinopeutta

Onnettomuusalueella on 40 km/h nopeusrajoitus. Poliisi epäilee, että ajoneuvon kuljettaja oli ajanut onnettomuushetkellä huomattavaa ylinopeutta.

Tarkempaa nopeutta Saunamäki ei pysty sanomaan.

Päihteillä ei epäillä olleen osuutta asiaan.

– Vahvana tekijänä onnettomuudessa on ollut hyvin korkea ajonopeus, jota poliisi epäilee onnettomuuspaikan edellä olevien jälkien perusteella. Korkeassa nopeudessa on menetetty ajoneuvon hallinta.

Saunamäki kertoo, ettei poliisi ole vielä voinut selvittää, oliko ajoneuvon kyydissä olleilla turvavöitä.

– Pelastustoimissa jouduttiin leikkaamaan auton osia irti, ja auto romuttui todella pahasti. Emme ole myöskään päässeet haastattelemaan matkustajia.

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen

Poliisi ja onnettomuustutkijalautakunta jatkavat tapahtuneen syiden selvittämistä.

Tutkintanimikkeenä on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Syyteharkintaan tapaus ei mene, sillä kuljettaja on menehtynyt.

– Kuljettaja on menehtynyt, joten tutkinta jatkuu ajoneuvon tutkimisena. Vertailemme myös jälkiä. Pääasiassa tutkinta menee siihen suuntaan, että asianomaiset eli matkustajat kuullaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: