Salama sytytti yöllä kuusikerroksisen kerrostalon palamaan Savonlinnassa – asukkaat evakuoitiin, pelastuslaitos paikalla noin iltakuuteen - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Salama sytytti yöllä kuusi­kerroksisen kerrostalon palamaan Savonlinnassa – asukkaat evakuoitiin, pelastus­laitos paikalla noin iltakuuteen

Alueelle annettu vaaratiedote on purettu ja asukkaat ovat päässeet hakemaan tavaroitaan talosta.

26.6.2021 15:48 | Päivitetty 26.6.2021 15:50

Savonlinnan keskusta-alueella Asemantiellä syttyi lauantain vastaisena yönä tuleen kuusikerroksinen kerrostalo. Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa salaman iskettyä talon katolle.

Talossa palon syttymishetkellä olleet 15 ihmistä evakuoitiin ja heistä viisi toimitettiin sairaalahoitoon, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Kymmenelle ihmiselle järjestettiin tilapäismajoitus, ja kello kolmeen mennessä iltapäivällä he olivat päässeet hakemaan tavaroitaan asunnoista.

– Oli onni onnettomuudessa, että oli juhannusaatto ja paljon ihmisiä oli poissa kotoa. Tuli eteni niin voimakkaasti etenkin siinä alkuvaiheessa. Vaikuttaa, että vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, päivystävä palomestari Eero Aho kertoi kuuden aikaan lauantaiaamuna.

Aluksi pelastuslaitos ja poliisi arvioivat, että talossa olisi ollut syttymishetkellä sisällä useita kymmeniä ihmisiä. Pelastuslaitoksen mukaan asukkaille on järjestetty kriisiapua.

Etelä-Savon pelastuslaitos tiedotti hieman ennen aamukuutta lauantaina, että palo oli levinnyt kuusikerroksisen rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen saakka. Pelastuslaitos oli aamukuuteen mennessä siirtynyt jälkisammutusvaiheeseen, eli palo ei ollut enää voimakas, mutta ympäri taloa oli useita pienempiä palopesäkkeitä.

Kolmen maissa iltapäivällä Savonlinnan päivystävä palomestari arvioi, että pelastuslaitos voi poistua paikalta kuuteen mennessä iltapäivällä. Tilanne oli iltapäivällä rauhallinen.

Palomestari myös kertoi, että pelastuslaitos on aamupäivästä suorittanut paikalla jälkivartiointia ja raivausta, ja kerrostalon asukkaat olivat päässeet ohjatusti hakemaan henkilökohtaisia tavaroitaan asunnoista.

Palo levisi katolta myös muualle rakennukseen ja talo tulee tuhoutumaan pahoin. Palon sammuttua kerrostalo käydään läpi vielä huone huoneelta.

– Varsin mittava palo. Osa on ollut muualla juhannuksenvietossa, ja ihmisten tavoittaminen on näin ollut haastavaa, sanoi yleisjohtaja, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kolmen aikaan yöllä.

Palopaikalla on yön aikana ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisi ja ensihoito.

Poliisi aloittaa palonsyyntutkinnan, kun palo on saatu sammumaan. Oletettu syttymissyy on salamanisku.

– Todella vahva ukkosrintama meni siitä yli, kertoo Joutjärvi.

Alueelle annettiin aiemmin vaaratiedote voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi, minkä lisäksi pelastuslaitos kehotti välttämään alueen läheisyydessä liikkumista vilkkaan hälytysajoneuvoliikenteen vuoksi. Vaaratiedote purettiin noin kello kolmen aikaan lauantain vastaisena yönä.

Paikalla on yön aikana ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi ja ensihoito.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 00.26 perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut