Lintuja rengastanut mies sai sairauskohtauksen ja jäi korkealle puuhun roikkumaan – pelastuslaitos haki tikkailla alas - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lintuja rengastanut mies sai sairauskohtauksen ja jäi korkealle puuhun roikkumaan – pelastuslaitos haki tikkailla alas

Pelastuslaitoksen mukaan mies jäi roikkumaan kuuseen noin kymmenen metrin korkeudelle.

15.6.2021 21:27

Pirkanmaan pelastuslaitos joutui pelastamaan iäkkään miehen korkealta puusta Kangasalla tiistaina illalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen ihmisen pelastamisesta kello 20.10 aikaan osoitteeseen Tömisevä.

Palomestari Heikki Havukaisen mukaan onnettomuuspaikka oli metsässä pienen metsäautotien läheisyydessä Kangasalan Kuhmalahdella.

– Iäkäs mies oli rengastamassa lintuja ja sai sairauskohtauksen korkealla puussa. Hän jäi roikkumaan turvavarusteiden varaan, Havukainen kertoo.

Kuusen juurella ollut toinen mies huomasi sairauskohtauksen ja hälytti apua. Pelastuslaitoksen ensimmäisinä paikalla olleet Rautajärven VPK:n ja Kuhmalahden VPK:n yksiköt kantoivat tikkaat metsäautotieltä noin 10 metrin päähän metsään ja hakivat rengastajan turvallisesti alas.

– Juuri ja juuri riitti tikkaat, Havukainen sanoo.

Hänen mukaansa mies roikkui noin 10 metrin korkeudella.

– Nämä ovat harvinaisia ja haastavia tehtäviä. Kun ollaan metsässä, ei saada nostolavakalustoa viereen.

Havukaisen mukaan sairauskohtauksen saanut mies oli ollut rengastamassa kuusessa olleen haukanpesän asukkaita. Hänellä oli ollut turvanaan valjaat, köysiä ja kiipeilykengät.

Mies kuljetettiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan (Tays) saamaan hoitoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut