THL: Karanteenissa olevat voivat osallistua ylioppilaskokeisiin erityisjärjestelyin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

THL: Karanteenissa olevat voivat osallistua ylioppilaskokeisiin erityisjärjestelyin

Esimerkiksi tältä voi näyttää karanteenissa olevan kokelaan käyttämä tila ylioppilaskirjoituksissa. Jyväskylän normaalikoulussa karanteenissa oleva tai koronapositiivinen kokelas voi osallistua kirjoituksiin asettumalla koulussa olevaan squash-halliin. Kuvassa koulun rehtori Kirsti Koski.

23.2. 11:36

Karanteenissa olevien osallistuminen ylioppilaskirjoituksiin on mahdollista erityisjärjestelyin, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Karanteeniin määrätyt voivat osallistua kokeisiin, mikäli he ovat oireettomia ja saaneet negatiivisen testituloksen ennen koetta.

Koronavirukselle altistuneita voidaan määrätä karanteeniin. Eristykseen koronavirustartunnan saamisen vuoksi määrätyt kokelaat sen sijaan eivät voi osallistua kokeeseen myöskään erityisjärjestelyin, vaan heidän tulee hakea ilmoittautumisen mitätöintiä.

Karanteeniin määrättyjen osallistuminen kokeisiin edellyttää sitä, että lukio pystyy järjestämään karanteenissa oleville erityisen koetilan ja kokeelle valvojan. Lukioilla ei ole velvoitetta toteuttaa erityisjärjestelyitä.

THL:n mukaan erityisjärjestelyt vaativat yhteistyötä kunnan tai sairaanhoitopiirin kanssa, joten kunnan tai alueen tartuntatilanne voi vaikuttaa siihen, voidaanko erityisjärjestelyt toteuttaa. THL ja ylioppilastutkintolautakunta (YTL) ovat laatineet THL:n verkkosivuille ohjeet erityisjärjestelyjen toteuttamisesta.

YTL kehottaa karanteeniin joutuneita ensisijaisesti hakemaan ilmoittautumisen mitätöimistä ja osallistumaan kokeisiin seuraavalla tutkintokerralla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos