Perussuomalaiset valmistelee välikysymystä EU:n elpymispaketista - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Perussuomalaiset valmistelee välikysymystä EU:n elpymispaketista

Kokoomus halusi varmistaa, onko paketti todella kertaluontoinen.

Perussuomalaiset valmistautuu jättämään välikysymyksen EU:n elpymispaketista, kertoi puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

4.2.2021 18:42

Helsinki

Perussuomalaiset valmistautuu jättämään välikysymyksen EU:n elpymispaketista, ilmoitti puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Perussuomalaiset ovat tyytymättömiä siihen, että Suomelle palautuva summa on jäämässä noin puoli miljardia euroa ennakoitua pienemmäksi.

Halla-ahon mielestä ”eräät poliittiset liikkeet” ovat valjastaneet elpymispaketin kuntavaalityökaluksi.

– He heiluttelevat nyt rahasäkkejä, joita EU:sta nyt kuulemma suomalaisiin kuntiin tulee, Halla-aho paheksui.

Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mukaan lasketun summan pienentymisen taustalla on se, että Suomen talouden koronavauriot ovat jääneet pelättyä lievemmiksi. Lopullisesti palautus määräytyy vasta lähivuosien aikana.

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvosteli pakettia.

– Tällä järjestelmällä elvytämme Etelä-Eurooppaa omalla kustannuksellamme, Essayah moitti.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) huomautti, että esimerkiksi Viroon menevät investointitukirahat saattavat päätyä suomalaisille yrityksille

– Meidän pitää tavoitella, että suomalaiset yritykset saavat näistä 750 miljardin investoinneista oman osansa, Vanhanen sanoi.

Tuleeko uusia paketteja?

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kysyi, näkeekö hallitus paketin kertaluontoisena vai poikkeuksellisena ratkaisuna. Orpo viittasi Erkki Tuomiojan (sd.) kolumniin Hufvudstadsbladetissa, jossa tämä arvioi, että paketti muuttaa EU:ta pysyvästi ja että samaa välinettä saatetaan käyttää myöhemminkin.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi, että hallitus näkee paketin kertaluontoisena ja poikkeuksellisena, mutta ei voi ottaa kantaa tulevien hallitusten puolesta eikä luvata, ettei uusia kriisejä synny myös tulevaisuudessa.

Marinin mukaan elpymispaketti on vakauttanut markkinoita heinäkuusta lähtien, kun siitä syntyi sopu.

– Voi olla, että tilanteemme olisi jo tällä hetkellä paljon paljon paljon vaikeampi ja pahempi, jos me emme olisi saaneet ratkaisua aikaiseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut