Suomeen ja Tukholmaan kuljetettiin valtavia määriä huumeita kukkien seassa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suomeen ja Tukholmaan kuljetettiin valtavia määriä huumeita kukkien seassa

Huumeiden katukauppa-arvo on poliisin mukaan noin 20 miljoonaa euroa.

Kuvituskuva.

4.2.2021 13:47

Helsinki

Eri puolille Suomea ja myös Tukholmaan on kuljetettu suuria määriä huumausaineita kesäkuusta 2018 alkaen aina toukokuuhun 2020 asti. Asiasta kertovat keskusrikospoliisi (KRP) ja useat poliisilaitokset.

Tutkittavana on yhteensä 17 huumausaineiden maahantuontikertaa. Huumeet piilotettiin kukka- ja huonekasvilasteihin, kertoo poliisi. Poliisi epäilee kahta hollantilaista miestä kuljetusten pääjärjestäjiksi.

Tutkinnassa paljastui osa niin sanottuun Katiska-vyyhtiin liittyvästä huumeiden maahantuonnista. Poliisi epäilee, että kaksi nyt tutkinnassa olevista huume-eristä liittyy Katiska-huumejuttuun.

Poliisin mukaan Suomeen ja Tukholmaan tuotiin muun muassa 310 kiloa marihuanaa, 312 kiloa amfetamiinia, 53 kiloa hasista, 15 kiloa kokaiinia, 142 000 ekstaasitablettia ja 19 000 LSD-tablettia. Huumeiden katukauppa-arvo on poliisin mukaan noin 20 miljoonaa euroa.

Poliisin tutkinta ulottui laajasti eri puolelle Suomea, muun muassa Lappeenrantaan, pääkaupunkiseudulle ja Kristiinankaupunkiin. Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi rikoshyötynä yli miljoona euroa ja noin 700 000 euron edestä kiinteää omaisuutta. Esitutkinnan aikana poliisin toimenpiteiden kohteena on ollut yli 50 ihmistä.

Repullinen rahaa epäilytti

Helsingin poliisilaitos aloitti kokonaisuuteen liittyvän tapauksen tutkinnan viime vuoden huhtikuussa. Poliisi takavarikoi tuolloin erään huumausainerikoksen tutkintaan liittyneessä kotietsinnässä 50 grammaa marihuanaa ja yli 80 000 euroa käteistä.

– Suuri rahasumma herätti epäilyksen siitä, että tapaus liittyy laajempaan kokonaisuuteen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Poliisi epäilee esitutkinnan perusteella, että hollantilaisen rikollisryhmän asiakkaina oli kaksi erillistä rikollisryhmää, jotka toimivat pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudun huumekaupan esitutkinnan aikana on ollut vangittuna 16 ihmistä.

Kaakkois-Suomen poliisi tutki Lappeenrannassa toimineen niin sanotun Lappeenrannan miehen tekemisiä. Häntä pidettiin yhden huumausaineorganisaation keskeisenä toimijana. Huumausaineiden epäillään päätyneen levitykseen muun muassa Hämeeseen ja Kaakkois-Suomeen.

– Volyymi on ollut valtava, toteaa rikoskomisario Marko Heinonen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut