Entinen kansanedustaja Jyrki Kasvi kertoo joutuvansa saattohoitoon - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Entinen kansanedustaja Jyrki Kasvi kertoo joutuvansa saattohoitoon

Syövästä pitkään kärsinyt Kasvi kirjoittaa tilanteestaan Uuden Suomen blogissaan.

Jyrki Kasvi kotonaan Espoossa syyskuussa 2019. Makuuhuoneessa dialyysikone munuaishoitoihin.

30.1.2021 20:21

Vihreiden entinen kansanedustaja Jyrki Kasvi kertoo saaneensa lähetteen saattohoitoon. Kasvi kirjoittaa tilanteestaan Uuden Suomen blogissaan.

Kasvi, 57, on kärsinyt virtsarakonsyövästä, joka diagnosoitiin 2003. Häneltä on vuosien kuluessa jouduttu poistamaan virtsarakko, perna ja molemmat munuaiset.

Kotihemodialyysihoidon turvin Kasvi on pystynyt jatkamaan elämäänsä, kunnes maksaan ilmestyi etäpesäkkeitä. Niihin eivät Kasvin mukaan ole tehonneet edes tehokkaimmat sytostaatit.

”Runsas viikko sitten hoidot lopetettiin, ja sain lähetteen saattohoitoon”, espoolainen Kasvi kirjoittaa.

Kasvi kertoo virtsarakon levinneisiin syöpiin löydetyistä uusista lupaavista hoidoista. Uudelle lääkkeelle on saatu nopeutetusti myyntilupa Yhdysvalloissa, mutta EU:n lääkevirasto ei ole Kasvin mukaan myöntänyt lupaa nopeutetusti eikä normaalisti.

”Koska myyntilupa puuttuu, kuolen ennusteen mukaan joskus alkukesästä, yhtenä tämän vuoden 340:ä suomalaisesta ja yli 40 000 eurooppalaisesta rakkosyövän uhrista”, kertoo Kasvi.

Virtsarakon syöpään sairastuu Suomessa vuodessa noin 1 300 ja EU-maissa noin 140 000 henkilöä. Valtaosa sairastuneista on miehiä. Virtsarakon syöpä on miesten neljänneksi yleisin syöpä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut