Levyraadin pitkäaikainen vakiojäsen Pirkko Liinamaa on kuollut - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Levyraadin pitkäaikainen vakiojäsen Pirkko Liinamaa on kuollut

Iloinen ja puhelias Liinamaa esiintyi Levyraadin vakiojäsenenä yli kymmenen vuoden ajan.

Pirkko Liinamaa vuonna 2016.

22.1.2021 14:20

Pirkko Liinamaa on kuollut. Asian vahvistaa Helsingin Sanomille hänen poikansa Jukka Liinamaa.

Suomalaisille muun muassa Levyraati-televisio-ohjelmasta tuttu Liinamaa kuoli pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana perjantaiaamuna 22. tammikuuta 88 vuoden ikäisenä. Jukka Liinamaan mukaan hänen äitinsä sairasti pitkään muistisairautta.

Iloinen ja puhelias Liinamaa esiintyi Levyraadin vakiojäsenenä yli kymmenen vuoden ajan. Hänen tavaramerkikseen muodostuivat sinertävänsävyiseksi värjätyt hiukset.

Liinamaa teki myös radio-ohjelmia ja kirjoitti pakinoita.

Levyraati alkoi televisiossa syksyllä 1961. Ohjelmassa vakiotuomarit ja kutsuvieraat antoivat kappaleille pisteitä asteikolla 1–10. Esikuvana oli brittiohjelma Juke Box Jury.

Liinamaa aloitti Levyraadissa vuonna 1976 ohjelman silloisen vetäjän Jaakko Jahnukaisen pyynnöstä.

”Jahnu oli kuunnellut minua radiosta, kun vierailin Pirkko Tuomisen yöohjelmassa Tämän levyn haluaisin kuulla. Sitten hän soitti miehelleni Keijo Liinamaalle kysyäkseen, onko hänellä mitään ohjelmaan menoani vastaan. Keijo joutui kyllä siitä kärsimään, koska joittenkin katsojien mielestä paikka olisi kuulunut jollekin muulle kuin hyvin palkatun virkamiehen vaimolle”, Liinamaa kertoi Ilta-Sanomille vuonna 2011.

Liinamaa oli sitoutumattomana presidentin valitsijamiehenä vuoden 1982 presidentinvaalissa. Hän oli naimisissa valtakunnansovittelija ja pääministeri Keijo Liinamaan kanssa. Heillä oli viisi lasta ja useita lastenlapsia.

Pirkko Liinamaan kuolemasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Jukka Virtanen, Klaus Järvinen ja Pirkko Liinamaa Oulunkylän Pop & Jazz Konservatorion juhlassa Kalastajatorpalla vuonna 1988.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut