Kyselytutkimus avaa ikkunan ihmisen pimeälle puolelle – selvitys paljastaa uusia hätkähdyttäviä tietoja verkossa lapsiväkivaltakuvia ja -videoita katsovista

Maailmanlaajuinen internetin pimeässä tor-verkossa käynnistynyt kyselytutkimus paljastaa uutta tietoa lapsiväkivaltamateriaalin käyttäjistä. Lännen Median saamien alustavien tietojen mukaan yllättävän moni heistä on itsekin alaikäinen, jopa lapsi. Vastaukset syväluotaavat lapsiväkivaltakuvastoa verkossa etsivien taustoja, riskiä tehdä lapselle seksuaaliväkivaltaa ja esimerkiksi sitä, minkä ikäisiin lapsiin kohdistuva ja miten raaka väkivalta vastaajia kiinnostaa.

Lapsiin kohdistuvien seksuaaliväkivaltakuvien ja videoiden määrä verkossa kasvaa jatkuvasti ja koronapandemia on vain pahentanut ilmiötä entisestään. Suojellaan lapsia ry:n toiminnanjohtaja Nina Vaaranen-Valkonen muistuttaa, että jokainen kuvista todistaa oikeasti oikealle lapselle tapahtunutta rikosta.

13.1.2021 6:00

Lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin käyttö alkaa luultua useammin alaikäisenä, merkittävän usein jo alle 14-vuotiaana.

Tämä uusi alustava tieto ilmenee Suomesta käsin johdetusta maailmanlaajuista selvityksestä, joka on suunnattu tor-verkossa lapsiväkivaltamateriaalia etsiville ja käyttäville henkilöille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut