Pankkitunnuksia voi vuodenvaihteen jälkeen tarvita pienissäkin verkko- ja mobiiliostoissa – varo muutokseen liittyviä huijausviestejä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pankkitunnuksia voi vuodenvaihteen jälkeen tarvita pienissäkin verkko- ja mobiiliostoissa – varo muutokseen liittyviä huijausviestejä

Vuodenvaihteen jälkeen pienissäkin verkko-ostoksissa voi tarvita pankkitunnuksia.

29.12.2020 16:40

Vuodenvaihteen jälkeen pienissäkin verkko-ostoksissa voi tarvita pankkitunnuksia, pankki- ja rahoitusalan etujärjestö Finanssiala muistuttaa.

Tammikuun alusta lähtien vahvan tunnistautumisen vaatimus koskee kaikkia verkko- ja mobiilimaksuja, kun toisen maksupalveludirektiivin siirtymäaika päättyy. Vahvaa tunnistautumista ei kuitenkaan vaadita jokaisella ostokerralla, eli käytäntö on samantapainen kuin lähimaksamisessa.

Vahva tunnistautuminen tarkoittaa useimmiten tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai älypuhelimen tunnuslukusovelluksella. Tarkoituksena on parantaa maksupalveluiden turvallisuutta ja siten kuluttajansuojaa.

Muutos on herättänyt myös huijarit, jotka kalastelevat pankkitietoja sähköpostitse, Finanssiala varoittaa. Verkkopankkiin tai viranomaisen palveluun ei koskaan pidä kirjautua sähköpostissa olevan linkin kautta, vaan aina omasta selainikkunasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: