Kiuru asiantuntijaryhmän muistiosta: Tosi rautaista asiaa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kiuru asiantuntijaryhmän muistiosta: Tosi rautaista asiaa

"Suomen hyvä koronatilanne ei ole sattumaa."

11.11.2020 18:53 | Päivitetty 11.11.2020 18:53

Helsinki

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kiittelee Eroon koronasta -työryhmän muistiota koronaviruksen torjunnasta.

Suomalaisista asiantuntijoista koostuva Eroon koronasta -työryhmä sanoi keskiviikkona muistiossaan, että tukahduttaminen on paras keino pysäyttää koronavirus. Tukahduttamisella tarkoitetaan tartuntamäärien painamista nollan tuntumaan ja pitämistä siellä.

Tukahduttaminen onnistuu työryhmän mukaan useiden eri keinojen yhdistelmällä. Keinoja ovat esimerkiksi kokoontumisrajoitukset, suositus kasvomaskien käytöstä ja matkustusrajoitukset.

Kiurun mukaan hallitus on asiantuntijaryhmän kanssa samoilla linjoilla ja pyrkii kaikin tavoin estämään koronaviruksen leviämistä.

–  Siinä tosi rautaista asiaa koottu samaan paperiin. Kuka siitä nyt eri mieltä voisi olla, Kiuru sanoi illansuussa saapuessaan Säätytalolle hallituksen neuvotteluihin.

Kiuru ei suoraan vastannut kysymykseen siitä, vaikuttaako ryhmän näkemys hallituksen päätöksentekoon.

–  Tärkeintä minusta on, että asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kaikki se työ, mitä tehdään koronan leviämisen estämiseksi, saa tukea myöskin kentältä, ja siltä osin luin ilolla sen paperin, Kiuru sanoi.

–  Suomen hyvä koronatilanne ei ole sattumaa. Kyllä täällä on joka päivä tehty töitä sen eteen, että tilanne pysyisi kontrollissa. Niin kuin olen aikaisemmin sanonut, ei tämä tällaisena pysy, jos me emme ole valmiita tekemään jatkuvasti toimia koronatilanteen vakauttamiseksi ja leviämisen estämiseksi, Kiuru jatkoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut