Kevyt takki pitää retkeilijän lämpimänä ja mahtuu vaikka taskuun – Untuvan eettisyyden varmistamiseen on näppärä nyrkkisääntö - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kevyt takki pitää retkeilijän lämpimänä ja mahtuu vaikka taskuun – Untuvan eettisyyden varmistamiseen on näppärä nyrkkisääntö

Untuva on paras eriste, mutta oikein märissä olosuhteissa keinokuitutäyte toimii varmemmin.

Taukotakki valitaan kelin mukaan. Turkoosissa takissa on reilut 200 grammaa hyvälaatuista untuvaa, ja sillä pärjää läpi talven aivan kylmimpiä kelejä lukuun ottamatta. Punaisessa takissa täytettä on vajaat 100 grammaa, ja se on parhaimmillaan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Sininen takki oli alkujaan loistava vaate kylmässä ja kosteassa säässä, mutta sen kuitutäyte painui kasaan parissa vuodessa.

11.11.2020 7:00

Kevyt, mutta lämmin takki on varsinainen reissu- ja retkivaatteiden moniottelija.

Keveimmillään vain muutaman sadan gramman painoisena se mahtuu aina mukaan reppuun, josta se on helppo vetäistä päälle antamaan lämpöä.

Vaikka ulkoiluvaatteidenmateriaalit ovat kehittyneet huimasti viime vuosina, luonnontuote untuva on edelleen paras eriste. Untuvan painon ja lämmön suhde on selvästi parempi kuin synteettisissä kuiduissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut