Jussi Halla-aho: ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Jussi Halla-aho: ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”

Jussi Halla-aho kirjoitti vuonna 2006 myöhemmin poistetussa kirjoituksessaan, että hän olisi ”yksinomaan iloinen”, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi vihreiden silloisen kansanedustajan.

21.4.2019 14:27

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi vanhoja blogikirjoituksiaan lauantai-iltana eri Twitter-keskusteluissa. Hän myöntää, että osa blogeista julkisuuteen nostetuista sitaateista on ”tyhmiä ja harkitsemattomia”.

”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”, hän sanoo.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Hän arvioi, että varsinkin aikaisemmin ongelmana oli asioiden sanominen tavalla, joka oli helppo ymmärtää väärin.

”Ongelmani varsinkin aiemmin oli, että sanoin asioita tavalla, jotka oli helppo ymmärtää toisin kuin olin ne tarkoittanut. Tähän viittasin "brutaalilla ilmaisulla". Nykyään pyrin olemaan yksiselitteinen ja selkeä.”

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona näkyvästi Halla-ahon kymmenen vuotta vanhoista blogikirjoituksista. Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne huomautti aiemmin, että hänen ymmärtääkseen Halla-aho ei ole vieläkään muuttanut kantaansa kirjoituksista. Halla-aho puolestaan on katsonut, ettei asiaan tarvitsi aina palata vaalien yhteydessä.

Halla-aho kirjoitti vuonna 2006 myöhemmin poistetussa kirjoituksessaan, että hän olisi ”yksinomaan iloinen”, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi vihreiden silloisen kansanedustajan.

”En ole sitä mieltä, että kenenkään pitäisi joutua raiskatuksi”, hän totesi nyt lauantai-iltaisessa Twitter-keskustelussa.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Halla-aho on myös saanut korkeimmassa oikeudessa tuomion kirjoitettuaan islamista pedofiiliuskontona ja ryöstelystä sekä ”loisimisesta” somalien ”kansallisena erityispiirteenä”. Myös tämä kirjoitus oli keskustelun aiheena lauantai-iltana.

”Sitä nimenomaista kirjoitusta en toki kadu, koska siinä oli ja on edelleen oikea pointti”, Halla-aho sanoi.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Blogikirjoitukset nousivat esiin myös perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa viime torstaina. Helsingin Sanomien toimittaja kysyi torstaina tilaisuudessa Halla-ahon vanhoista blogikirjoituksista. Perussuomalaisten niin sanottu työmies Matti Putkonen hermostui ja vaati mikrofonia pois toimittajalta. Lue lisää: Tunteet kuumenivat Halla-ahon tilaisuudessa: Näin perussuomalaisten Putkonen syöksyi vaatimaan mikrofonia HS:n toimittajalta – kuva

Asia nousi esiin myös Twitter-keskusteluissa.

”Hesarihan olisi voinut hyvin esittää nämä kysymykset esimerkiksi niissä lukuisissa henkilöhaastatteluissa, joita julkaistiin ennen vaaleja. On vähän erikoista, että kaikkien hukattujen tilaisuuksien jälkeen pitää tulla täpötäyteen EU-vaaleja koskevaan tilaisuuteen jankkaamaan”, Halla-aho kommentoi.

Vihreiden entinen puheenjohtaja Pekka Sauri kysyi Halla-aholta, mitkä kysymykset ovat kiellettyjä perussuomalaisten tilaisuuksissa.

”Sellaiset pressitilaisuuden aiheeseen liittymättömät kysymykset, joiden käsittely veisi koko pressitilaisuuden ajan ja jotka esitetään juuri tässä tarkoituksessa”, Halla-aho vastasi.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Uusi Suomi kysyi Halla-aholta samassa tilaisuudessa, pitääkö tämä yhä korkeimmalta oikeudelta saamaansa tuomiota kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ”muutaman ihmisen henkilökohtaisena tulkintana”, kuten tämä aiemmin on kuvannut. Halla-aho viittasi vastauksessaan toimittaja Johanna Vehkoon tuoreeseen tuomioon ja Journalistiliiton suhtautumiseen asiassa. Lue myös: Näkökulma: Halla-ahon tilaisuus meni aivan Trumpiksi

”Tämä on todella mielenkiintoista, että nyt Journalistiliitto ja oikeastaan kaikki media on hyökkäämässä oikeuslaitosta vastaan tästä Johanna Vehkoon saamasta sananvapausrikostuomiosta, kun hän haukkui kaupunginvaltuutettua natsipelleksi ja rasistiksi. Median suhtautuminenkin näyttää aika lailla vaihtelevan siinä, missä määrin oikeuslaitoksen tuomiot ovat jumalallista pyhää sanaa ja missä määrin tulkintaa”, Halla-aho kuittasi kysymyksen.

Twitterissä hän linjaa, että käräjä- ja hovioikeus ”onnistuivat näkemään” kirjoituksen oikean pointin.

”Niiden ratkaisuissa todettiin ilmeiseksi, että kirjoituksen tarkoitus oli arvostella viranomaista ja mediaa, ei somaleja. Lisättiin vielä, että muulla tavalla tekstiä ei voi tulkita. KKO kykeni siihenkin”, Halla-aho kommentoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: