Kevään ylioppilaskokeiden tulokset julki - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kevään ylioppilaskokeiden tulokset julki: Nakkilan lukion oppilas kirjoitti 10 laudaturia

Ylioppilaskokeiden tulokset on julkistettu.­

12.5.2020 9:47

Tänä keväänä valmistuu noin 25 100 ylioppilasta. Ylioppilastutkintolautakunta tiedottaa lukioille kokeiden tuloksista tänään.

Kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautui kaikkiaan noin 43 000 kokelasta. Luvussa ovat mukana sekä tutkinnon eri vaiheissa olevat kokelaat että sellaiset kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan.

Ilmoittautumisia eri tutkintoaineisiin ja oppimääriin oli yhteensä yli 134 000.

Ylioppilastutkintolautakunnasta arvioidaan, että kokelaiden poisjäämiseen on voinut vaikuttaa aikataulun tiivistämisen lisäksi myös koronavirustilanne.

Tämän kevään yo-kirjoitusten paras tulos on Tampereen lyseon lukion kokelaan 10 laudaturia ja yksi eximia. Myös hänen arvosanapistemääränsä oli kevään korkein, 76, kerrotaan ylioppilastutkintolautakunnasta.

Nakkilan lukiossa saa puolestaan valkolakin kokelas, joka kirjoitti 10 laudaturia.

Katso tästä kevään uudet ylioppilaat – mukana kaikki maakunnan lukiot

Tänä keväänä ylioppilaaksi valmistuu noin 25  100 ihmistä. Heistä nelisensataa on suorittanut tutkintonsa pakolliset kokeet jo aiemmin, mutta sai opintonsa valmiiksi vasta tämän kevään aikana.

Kevään 2020 ylioppilaista 11 henkilöä sai vähintään 8 laudaturia. Kevään ylioppilaiden paras arvosanapistemäärä on 76. Ylioppilastutkintolautakunta laskee kokelaille pisteet tutkinnon arvosanojen perusteella siten, että laudaturista saa 7 pistettä, eximiasta 6, magnasta 5, cum laudesta 4, lubenterista 3, approbaturista 2 ja improbaturista 0.

Kevään ylioppilaskokeet järjestettiin poikkeuksellisissa oloissa koronaviruksen vuoksi. Reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla, jotta mahdollisimman moni kokelas saisi tutkintonsa suoritettua.

Kevään ylioppilaskokeisiin osallistui jonkin verran vähemmän kokelaita kuin kokeisiin oli ilmoittautunut.

Tänä keväänä reaaliaineiden kokeissa 86–91 prosenttia ilmoittautuneista kokelaista saapui kokeeseen ja palautti koesuorituksen, kun keväällä 2019 suorituksen palautti 93–98 prosenttia ilmoittautuneista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?