Presidenttipari otti vastaan Japanin kruununprinssiparin Kultarannassa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Presidenttipari otti vastaan Japanin kruununprinssiparin Kultarannassa – Jenni Haukio hehkui keltaisessa mekossa

Japanin kruununprinssiparin Suomen-kierros jatkui keskiviikkona.

Jenni Haukio hehkui keltaisessa kesämekossaan.

3.7.2019 13:39

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat japanilaiset arvovieraat Kultarannassa Naantalissa.

Kruununprinssi Akishino, 53, ja kruununprinsessa Kiko, 52 saapuivat presidenttiparin vieraaksi puolenpäivän aikaan. Tervehdyksiä näytettiin vaihtavan lämpimissä tunnelmissa.

Paikalla olivat myös Suomen ja Japanin delegaatiot.

Kruununprinssipari saapui äskettäin Kultarantaan.

Rouva Haukio hehkui graniittilinnan pihalla keltaisessa mekossa. Kruununprinsessa Kiko oli puolestaan valinnut ylleen klassisen valkoisen jakkupuvun.

Lounaaksi pariskunnille on tarjolla kalavalikoima suomalaisista järvikaloista, leppäsavustettua kauriinseläkettä ja Kultarannan vihanneksia sekä herkkutattikastiketta. Jälkiruuaksi on tarjolla hunajakuorrutettuja mansikoita, raparperisorbettia ja kahvia.

Presidenttiparit tervehtivät toisiaan Kultarannassa.

Myöhemmin kruununprinssipari tutustuu presidenttiparin kanssa Kultarannan puutarhaan.

Satavuotiaat diplomaattisuhteet

Aiemmin keskiviikkona Japanin kruununprinssipari osallistui seppeleenlaskuseremoniaan Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä. Tiistaina keisarillisen perheen jäsenet puolestaan vierailivat muun muassa Ateneumissa ja Helsingin tuomiokirkossa.

Tänä vuonna vietetään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuotta. Kruununprinssiparin tiistaina alkanut nelipäiväinen Suomen-vierailu järjestetään juhlavuoden kunniaksi.

Japanin keisarillisen perheen rooli on symbolinen, heillä ei ole poliittista valtaa. Akishino nousi kruununprinssiksi huhtikuussa, kun hänen isänsä keisari Akihito luopui vallasta. Japanin uudeksi keisariksi nousi Akishinon isoveli Naruhito.

Vierailu Oodiin ja kotieläintilalle

Torstaina kruununprinssi vierailee Fallkullan kotieläintilalla Helsingissä ja kruununprinsessa Uudessa lastensairaalassa ja keskustakirjasto Oodissa.

Lisäksi ohjelmassa on muun muassa tutustumista suomalaiseen neuvolajärjestelmään Isossa Omenassa sekä vierailu Fiskarsin kylässä.

Perjantaina pari vierailee muun muassa Seurasaaressa ja Ainolassa. Vierailun kohteista tiedottaa presidentin kanslia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: