Suomalainen koti muuttui sadassa vuodessa paljon, ja yksi muutos on erityisen suuri - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Palvelijalle oma huone, lapsi nukkumaan pöydän alle – suomalainen koti muuttui sadassa vuodessa paljon, ja yksi muutos on erityisen suuri

1920-luvulla keittiö oli muusta asunnosta erotettu huone, joka oli varakkaammissa perheissä palvelijan valtakuntaa. Nykyisin suomalaiskotien avokeittiöistä on tullut koko perheen kokoontumispaikkoja, jossa ei pelkästään syödä ja laiteta ruokaa, vaan tehdään myös töitä ja läksyjä. Kysyimme asiantuntijoilta, mikä kaikki on muuttunut suomalaisessa kodissa sadassa vuodessa.

Tältä näytti helsinkiläisen Grenin pariskunnan kotona vuonna 1924. Ajalle tyypilliseen tapaan oleskelutilassa keskeisessä roolissa oli ruokailuryhmä, jonka ylle oli ripustettu kattovalaisin.

19.1.2020 10:30

Helsinkiläinen Grenin pariskunta istuu kotonaan liki sata vuotta sitten otetussa valokuvassa. Puisen ruokailuryhmän yllä roikkuu näyttävä kattovalaisin. Pöytään on katettu sirot kahvikupit.

Tältä näytti monessa tavallisessa porvariskodissa 1920-luvulla. Ruokapöydän ääressä syötiin, tehtiin käsitöitä ja kuunneltiin radiota, joka yleistyi sähkövalon ohella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: