Poliisi etsii taideteoksen osia - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poliisi etsii taideteoksen osia, jotka saattavat sisältää räjähdysainetta

Yhdestä osasta on löytynyt räjähdettä - poliisi ei kerro, mitä ja paljonko.

Sixpack of Instant Death -teoksen osa.

8.9.2020 12:54

Helsinki

Helsingin poliisi etsii kolmea taideteoksen osaa, jotka poliisin mukaan saattavat sisältää räjähdysainetta. Kyseessä on edesmenneen suomalaisen kuvataiteilijan Markus Copperin teos Sixpack of Instant Death vuodelta 1995.

Poliisin mukaan kolme teoksen kuudesta osasta on löytynyt, mutta toiset kolme ovat edelleen poliisin tietymättömissä. Mahdollisen räjähdysaineen laadusta ja määrästä poliisilla ei ole tarkkaa tietoa.

‒  Osan haltijaa ei epäillä mistään rikoksesta. Poliisi tekee teoksen osan ainoastaan vaarattomaksi ja palauttaa tämän jälkeen takaisin omistajalleen, painottaa rikosylikomisario Juhani Vuorisalo tiedotteessa.

Se, että teoksen osat saattavat sisältää räjähdysainetta, selvisi poliisille elokuussa. Vuorisalo kertoo STT:lle, että Helsingin poliisi sai asiasta yhteydenoton – millaiselta taholta, sitä hän ei tarkenna.

Poliisi on tähän mennessä tavoittanut kolme Sixpack of Instant Death -teoksen osaa, joista ainakin yhdestä on Vuorisalon mukaan löytynyt räjähdettä. Kaksi muuta ovat vielä tutkittavina. Vuorisalo ei kerro, mitä räjähdettä poliisi on löytänyt ja miten paljon.

–  Tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Nyt on ennenaikaista kommentoida. Keskeinen ajatus on, että saadaan (mahdolliset räjähteet) turvallisesti pois, hän sanoo.

Poliisi pyytää teoksen osista tietäviä ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295  417  931.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut