NoHo alkaa palkita hyviä asiakaspalvelijoita 500 eurolla joka päivä – ”Tämä on vastine tippikulttuurille, jota ei Suomessa ole” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ravintolayhtiö alkaa palkita työntekijöitään 500 eurolla joka ainoa päivä – ”Tämä on vastine tippikulttuurille, jota ei Suomessa ole”

Toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan suomalaiset eivät anna herkästi varsinkaan positiivista palautetta.

NoHo pyörittää esimerkiksi ravintola Sandroa Tampereella.

19.5.2019 21:21

Ravintolayhtiö NoHo Partners Oyj kertoo ottavansa käyttöön uuden palkitsemiskäytännön. Yhtiö aikoo jakaa joka päivä 500 euroa yhdelle ansioituneelle työntekijälle. Lisäpalkkioita aletaan jakaa kesäkuussa.

NoHon toimitusjohtajan Aku Vikströmin mukaan hankkeella halutaan nostaa arvostusta ravintolatyöntekijöitä kohtaan.

– Tämä on vastine tippikulttuurille, jota Suomessa ei ole. Täällä ei juuri erikseen palkita hyvästä suorituksesta, Vikstöm kertoo.

Vikströmin mielestä suomalaiset eivät perinteisesti ole ahkeria antamaan palautetta, varsinkaan hyvää sellaista.

– Ravintolahenkilökunnan työ on raskasta ja vaativaa, ja suurin osa on alalla kutsumusammatissa. Asiakkaalta tarvitaan usein vetoapua, se on vuorovaikutusta.

– Halusimme luoda järjestelmän, jossa asiakkaat pääsevät mukaan palkitsemaan hyvää palvelua.

Vikströmin mukaan pääkohderyhmänä ovat ravintoloiden salihenkilökunta ja tarjoilijat, mutta myös muut asiakkaiden kanssa kosketuksissa olevat kokeista järjestyksenvalvojiin. Ylimääräisen palkkion työntekijä saa palkan yhteydessä.

– Halusimme, että palkkio on riittävä hyvästä työstä. Ajattelimme että 500 euroa on summa, joka tuntuu, Vikström sanoo.

NoHon konserniin kuuluu noin 220 ravintolaa Pohjoismaissa. Suomessa tunnettuja ravintoloita ovat esimerkiksi Savoy, Elite, Teatteri, Hanko Sushi ja Löyly.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut