Romukuormasta paljastui yhdeksän sinkoa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kierrätysfirman työntekijöiden päivä sai erikoisen käänteen: Romukuormasta paljastui yhdeksän sinkoa

Singot todettiin vaarattomiksi ja poliisi nouti ne pois.

Joku toi Lahdessa yhdeksän sinkoa kierrätykseen. Kuvituskuva.

19.10.2019 18:00

Lahdessa kierrätysyritys Stena Recyclingin tiloissa koettiin torstaina poikkeuksellinen tilanne. Romukuormasta paljastui peräti yhdeksän käytettyä sinkoa.

Yksikönpäällikkö Ilpo Kemppinen vahvistaa tapahtuman.

– Meille tuli sinkoja romukuorman yhteydessä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä singot ovat peräisin, eli kuka ne on kierrätykseen tuonut. Stena ottaa vastaan muun muassa metallia, ongelmajätettä, elektroniikkaa, muovia, paperia ja niin edelleen.

– Ei ole sen parempaa tietoa, koska itse en paikan päällä ollut asiaa hoitamassa. Poikkeuksellinen tapaus on kyllä. Tosin olivat ne vaarattomia, mutta kuitenkin.

Tapausta selvitetään nyt yhdessä viranomaisten kanssa. Hämeen poliisista vahvistetaan, että partio on torstaina kirjannut aseen nouto -tehtävän alueelta.

– Selvitys on vielä kesken, että mikä se todellisuus oli ja mistä ne tulivat. Meillehän romukuormia tulee valtavia määriä, ja ne ovat vaikka voineet olla kuorman sisällä, jolloin niihin ei voi kiinnittää huomiota. Emme voi tällaisessa tehdä oikein muuta kuin soittaa puolustusvoimille ja poliisille. Alue rajataan ja liikkuminen estetään. Valtava haittahan siitä koituu.

Kuuluu poliisille

Luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia.

Rangaistusuhasta vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä oma-aloitteisesti poliisille. Ilmoituksen voi tehdä joko puhelimitse tai sähköisellä lomakkeella.

Luovutettavaksi tarkoitetut esineet saa luovuttaa ainoastaan poliisille, ei koskaan kenellekään ulkopuoliselle. Oman turvallisuuden vuoksi esineisiin ei tule koskea.

Rangaistusuhasta vapautuminen tarkoittaa sitä, että laittomasta hallussapidosta ei rangaista. Ampuma-aselain ja rikoslain muutokset eivät kuitenkaan vapauta esineillä mahdollisesti tehdyistä muista rikoksista.

Poliisihallituksen asehallinto järjestää poliisin haltuun tulleiden aseiden huutokauppoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos