Määräaikaista määräaikaisen perään: Katriina Kilpeläisen ketjutus katkesi vasta raskauteen – työoikeuden professorin mukaan moni määräaikaisuus saattaa olla laiton - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Määräaikaista määräaikaisen perään: Katriina Kilpeläisen ketjutus katkesi vasta raskauteen – työoikeuden professorin mukaan moni määräaikaisuus saattaa olla laiton

Määräaikaisten työntekijöiden määrä on pysynyt samalla tasolla jo yli 20 vuotta. Lomautusten pysyvä helpottaminen voisi rohkaista työnantajia pysyvään palkkaamiseen, uskoo työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen. Nyt yritykset siirtävät epävarmuuden työntekijöille määräaikaisilla sopimuksilla, vaikka se on lain vastaista.

Katriina Kilpeläinen solmi kahden ja puolen vuoden aikana 12 määräaikaista työsopimusta ennen kuin ketjutus neuvolassa päättyi perhevapaaseen. Nyt Kilpeläinen työskentelee vakinaisena eri työpaikassa työterveyshoitajana.

23.9.2020 6:00

Suomessa tulisi solmia enemmän pysyviä työsopimuksia kuin nyt tehdään. Tätä mieltä on työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen Turun yliopistosta.

Hänen mukaansa ongelma näkyy uusissa työsuhteissa, joissa määräaikaisuuksien osuus on jatkuvasti ollut suuri ja jopa kasvanut. Vuonna 2019 tilastointihetkellä alle vuoden kestäneistä työsuhteista lähes puolet oli määräaikaisia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: