Loppukesän helle tulee – ”Harvinaisia lukemia” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Loppukesän helle tulee sittenkin, Satakuntaan sunnuntaina 20 astetta lämmintä – ”Aika harvinaisia lukemia”

Elokuun loppu on Suomessa poikkeuksellisen lämmin.

Vieläkin päästään rannalle!

25.8.2019 8:21

Sunnuntaina etelässä nautitaan mukavasta säästä, mutta pohjoisessa on sateisempaa ja viileätä.

– Tilanne sunnuntaina on aika kahtiajakoinen. Etelässä on aurinkoista ja lämmintä, pohjoiseen on luvassa sateista ja pilvistä, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Ari-Juhani Punkka selventää.

– Etelään voi tulla maksimissaan 23 lämpöastetta. Toinen ääripää on Lappi, missä paikoitellen voidaan jäädä 10 asteeseen, kun vettä sataa. Sateet voivat olla Lapissa runsaitakin.

Poriin lupaillaan 20 lämpöastetta sekä puolipilvistä ja poutaa sunnuntai-iltapäivälle. Satakunnassa ollaan sunnuntaina muutenkin parinkymmenen asteen tienoilla.

Keskiarvojen yläpuolella

Viime päivinä on hehkutettu tulevaa loppukesän hellettä. Toivo elää, vaikka pidemmän ajan ennuste on välillä näyttänyt huonommaltakin. Sateet painottuvat pohjoiseen, mutta etelämpänä aika monena päivänä ensi viikolla on kesäistä säätä.

– Monena päivänä mennään 20 lämpöasteeseen ja yli. Läntisissä osissa on helleraja koetuksella. Tiistaina ja keskiviikkona voi hyvinkin 25 asteen raja ylittyä.

Pitkän aikavälin lämpökeskiarvot ovat tämänhetkistä alemmat, joten poikkeuksellista loppukesää Suomessa vietetään.

– Ihan huomattavasti ollaan keskiarvojen yläpuolella. Reilut viisi, jopa kahdeksan astetta. Varsinkin lännessä tulee lukemia, jotka ovat aika harvinaisia näin elokuun loppuun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut