Ylen gallup: Perussuomalaisille kaikkien aikojen ennätyskannatus – keskusta rajussa syöksyssä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ylen gallup: Perussuomalaisille kaikkien aikojen ennätyskannatus – keskusta rajussa syöksyssä

Kaikki hallituspuolueet vasemmistoliittoa lukuun ottamatta ovat menettäneet Ylen kyselyssä kannatustaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho jakoi helmikuussa nimikirjoituksia Porissa.

5.12.2019 7:41

Perussuomalaisten kasvu jatkuu, ilmenee Ylen tuoreesta kannatusmittauksesta. Jussi Halla-ahon johtamaa puoluetta äänestäisi nyt 24,3 prosenttia suomalaisista, mikä on 1,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin kuukausi sitten.

Ylen mukaan kyseessä on perussuomalaisten historian paras galluplukema. Puheenjohtaja Timo Soinin aikaan kannatus nousi noin 23 prosentin tuntumaan.

Myös kokoomus on 1,3 prosenttiyksikön nousussa, joskin kaukana perussuomalaisista 18,6 prosentin kannatuksella.

Kaikki hallituspuolueet vasemmistoliittoa lukuun ottamatta ovat sen sijaan menettäneet Ylen kyselyssä kannatustaan. Hallituspuolueiden kannatus on Ylen gallupissa nyt tasan 50 prosenttia. Suurin hallituspuolueista on vihreät 13,9 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolue SDP:n kannatus on 13,2 prosenttia.

Suurin pudotus Ylen edelliseen gallupiin nähden on tullut keskustalla, jota äänestäisi nyt 10,6 prosenttia äänestäjistä. Se on peräti 2,3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten. Puheenjohtaja Katri Kulmuni on kertonut tavoitteekseen nostaa keskusta takaisin 20 prosentin kannatukseen.

Ylen gallup tehtiin 11.11.–3.12. välisenä aikana, eli kyselyaika päättyi pääministeri Antti Rinteen eronpyyntöön.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: