Laskettelukausi päättyy etuajassa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Laskettelukausi päättyy etuajassa – Levi, Ylläs ja Ruka sulkevat rinteensä: ”Elämäni raskain päätös”

Laskettelukausi kaudella 2019–2020 alkaa olla taputeltu.

Rukan laskettelukausi on ohi 28. maaliskuuta.

20.3.2020 15:13

– Tämä oli varmasti elämäni raskain päätös perheyrittäjälle, mutta vastuullisena yrityksenä muuta vaihtoehtoa ei ollut, Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho sanoo murheellisena puhelimeen.

Rukan ennätyskausi päättyy ikävästi ennen aikojaan koronavirusepidemian torjumisen vuoksi. Rukalla viimeinen hiihtopäivä on 28. maaliskuuta. Tavallisesti Pohjois-Suomen hiihto- ja laskettelukeskukset ovat yleensä auki vielä toukokuulla.

Saman päätöksen ovat tehneet kaikki Suomen merkittävimmät laskettelukeskukset. Lapland Hotelsin, Lapland Safarisin ja Lapland Resortsin sekä Ylläs-Skin omistava North European Invest Oy tiedottaa ajavansa toimintansa alas tältä kaudelta. Hiihtokeskukset ovat auki vielä perjantaina 27. maaliskuuta. Yhtiölle kuuluvat muun muassa Ylläs, Olos, Pallas, Luosto ja Ounasvaara.

– Olemme seuranneet viranomaisten ohjeistuksia tarkasti ajatellen kaikkia toimipisteitämme. Nykytilanteessa olemme päätyneet seuraavana luonnollisena askeleena sulkemaan kaiken toimintamme Lapissa, jotta voimme omalta osaltamme osallistua epidemian kontrolloimiseen. North European Invest Oy:n yrittäjä Pertti Yliniemi sanoo tiedotteessa.

Yliniemi pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa harmia. Hän lisää, että taloudelliset näkökulmat ovat toissijaisia vallitsevassa tilanteessa.

Perjantai 27. maaliskuuta on viimeinen laskettelukauden päivä myös Levillä. Oy Levi Ski Resort Ltd ajaa kaikki toimintonsa alas.

– Toimenpiteellä halutaan ehkäistä koronaviruksen leviäminen. Päätös on tehty työntekijöidemme, asiakkaidemme ja yhteisömme hyvinvoinnin turvaamiseksi, kommentoi Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari surullisena tiedotteessa.

Myös Palosaari kertoo tiedotteessa, että päätös ei ollut helppo. Hänkin sanoo, että ratkaisu on oikea ja vastuullinen tällä hetkellä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos