Yliopistot ja amk:t järjestävät valintakokeensa etänä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yliopistot ja amk:t järjestävät valintakokeensa etänä koronaviruksen takia

75 000 hakijaa ilmoittautui tämän kevään ammattikorkeakoulujen yhteisvalintakokeeseen.

Opiskelijat painottavat ongelmien syinä esimerkiksi sitä, että tutkintojen suoritusaikataulua on tiukennettu ja opintorahan suuruus ei ole seurannut arjen kustannuksia. Arkistokuva Helsingin yliopistolta.

9.4.2020 17:10

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut järjestävät tulevat valintakokeensa etänä.

Yliopistot toteuttavat opiskelijavalinnat poikkeustilanteessa ottaen huomioon kunkin alan erityispiirteet ja pitäen kiinni alakohtaisista yhteisvalinnoista. Perinteisten valintakokeiden sijasta voidaan käyttää muita valinnan menettelyjä, kuten digitaalisia valintatapoja, verkkokursseja, todistusvalintaa tai avoimen yliopiston väylän valintaa.

Pieniä valintakokeita voidaan tarkoin varotoimenpitein toteuttaa, kerrotaan muun muassa Helsingin yliopiston verkkosivuilla.

Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet, että kevään toisen yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään digitaalisesti etäkokeena poikkeusolojen takia. Ammattikorkeakouluihin oli 1. huhtikuuta päättyneessä yhteishaussa 92 000 hakijaa. Heistä 75 000 ilmoittautui yhteishaussa valintakokeeseen.

Valintakoe järjestetään kesäkuun alussa yhtenä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen päätöksen perustana on tahto olla vaarantamatta hakijoiden ja henkilökunnan sekä heidän läheistensä terveyttä.

Valintakokeiden muutos ei vaikuta opintojen aloittamisen aikaan eikä siten opiskelijoiden oikeuteen saada opintotukea.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut