Särkänniemi lopettaa huvipuistotoiminnan Ideaparkissa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Särkänniemi lopettaa huvipuistotoiminnan Ideaparkissa vaikean koronakevään takia:  ”Taloudellinen tilanne on nyt tällä alalla haastava kaikille”

Koronaviruksen aiheuttama toimintakatkos vei edellytykset jatkolta, kertoo Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo.

Särkänniemi lopettaa huvipuistotoimintansa Ideaparkissa.

22.6.2020 20:01

Tampereen Särkänniemi oy:n tytäryhtiö FunZones oy lopettaa sisähuvipuistotoimintansa Lempäälän Ideaparkissa. Särkänniemi Zones on ollut suljettuna koronavirustilanteen vuoksi maaliskuusta alkaen.

Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo kertoo, että päätöksen taustalla on koronaviruspandemiasta aiheutunut poikkeustilanne.

– Poikkeusolot ovat asettaneet kaikki matkailutoimijat hyvin haastavaan tilanteeseen. Vastuullinen avaaminen on edellyttänyt monia erityisjärjestelyitä. Särkänniemen huvipuiston avasimme lähes puolitoista kuukautta tavallista myöhemmin. Sisäpuistojen kohdalla kevään luokkaretkisesongin menettämisellä on vielä suhteessa suurempi vaikutus. Taloudellinen tilanne on nyt tällä alalla haastava kaikille, ja tässä vaiheessa on pohdittava uudessa valossa toiminnan ja kehittämisen painopisteitä, Aarresuo kertoo tiedotteessa.

Särkänniemi Zones on työllistänyt Aarresuon mukaan noin parikymmentä työntekijää. Työntekijöiden osalta toiminnan lopettamista käsitellään tiistaina. Aarresuo ei ota suoraan kantaa siihen, tullaanko kaikki työntekijät irtisanomaan lopettamispäätöksestä johtuen.

– Tosiasia on, ettei näitä työpaikkoja enää ole, Aarresuo toteaa.

Hänen mukaansa työntekijöiden siirtäminen toisiin tehtäviin Särkänniemeen on haastavaa, koska huvipuisto painii itsekin koronakevään tuomien vaikeuksien kanssa.

– FunZones on kuitenkin teknisesti eri yhtiö kuin Särkänniemi. Tilanne on siksikin vaikea, että Särkänniemessä on jo useampi sata kausityöntekijää ja meidän on ensin tarjottava työt heille sopimusten mukaan. Olisi hienoa, jos olisi normaali kesä, koska silloin olemme joutuneet usein tekemään uuden rekrytoinnin Särkänniemeen juhannuksen tienoilla. Nyt asiat ovat toisin.

Aarresuo kertoo, että Särkänniemi Zonesin Ideaparkin vuokratilan sopimus on päätetty eikä vuokranmaksuvelvoitetta enää ole.

– Meillä ei ole kauaskantoisia suunnitelmia. Nyt teimme akuutin ratkaisun, että Särkänniemi Zonesin toiminta loppuu. FunZones yhtiö jää kyllä elämään ja sen mahdollisuuksia voi joskus tulevaisuudessa miettiä.

Särkänniemi Zones-sisähuvikeskus avattiin Ideaparkissa keväällä 2018. Särkänniemi omistaa FunZones -osakeyhtiöstä kaksi kolmasosaa ja Nordia Management kolmanneksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: