Poliisilla iso operaatio Pyhäjärvellä: nainen löytyi kuolleena kotoaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poliisilla tunteja kestänyt operaatio yöllä Pyhäjärvellä: nainen löytyi kotoaan kuolleena – poliisi epäilee henkirikosta

Sekä henkirikoksesta epäilty että uhri ovat syntyneet 1970-luvun alussa.

31.12.2019 11:48

Oulun poliisilla oli maanantain ja tiistain välisenä yönä poliisioperaatio Pyhäjärvellä. Operaatio oli massiivinen ja se kesti useita tunteja.

– Tutkinta tapahtumien suhteen on alkuvaiheessa, mutta näyttää todennäköiseltä, että paikkakuntalaista miestä epäillään henkirikoksesta omassa asunnossaan, Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Henkirikoksesta epäilty mies on syntynyt 1970-luvun alussa. Uhri on suunnilleen samanikäinen ja tekijän avopuoliso.

– Poliisi ei lähde tutkinnan tässä vaiheessa avaamaan tarkemmin tekotapaa, eikä ota lopullista kantaa vielä rikosnimikkeeseen.

Rikoksesta epäilty otettiin kiinni asunnostaan aamuyöllä. Häntä hoidetaan tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Teolle ei ole ulkopuolisia todistajia.

Tarkka tapahtumapaikka on Pyhäjärven Jokikylällä. Pyhäjärvi sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa.

Poliisin mukaan öisestä operaatiosta ei aiheutunut vaaraa sivullisille. Tapausta tutkiva Oulun poliisilaitoksen Haapajärven tutkintaryhmä tiedottaa tapahtuneesta tarvittaessa lisää myöhemmin.

Raskas varustus, tuntien operaatio

Operaatio alkoi noin kello 20.30, kun poliisi sai hälytyksen, ja päättyi noin kahdelta tiistaiyönä. Operaatioon osallistui useita poliisin partioita ja sairaankuljetuksen yksiköitä.

Poliisi tiedotti jo yöllä, että kohteena olleesta asunnosta löytyi kuollut nainen. Poliisi kertoi myös, että asunnossa ollut mies on loukkaantunut ja hänet on toimitettu sairaankuljetuksen hoidettavaksi.

Aiemmin Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrottiin, että tehtävässä oli kyse ”henkilön tavoittelusta tietystä asunnosta”. Twitterissä poliisi kertoi, että ”mahdollisesta väkivaltarikoksesta epäilty henkilö on linnoittautunut asuntoon”.

– Sen tiedon perusteella, mitä poliisille on tullut, useampi poliisipartio on lähtenyt tavoittelemaan henkilöä asunnosta, Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrotaan.

Iltalehden lukijan mukaan paikalla olisi ollut kymmenkunta poliisiautoa sekä useita ambulansseja. Lisäksi paikalla on mahdollisesti myös poliisin panssariautoja. Lukija kertoo, että poliisit ovat varustautuneet luotiliivein.

Lisäksi lukijan mukaan alue on eristetty tiesuluilla, eikä paikalle ollut pääsyä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos