Taksilaki oli tasan vuoden voimassa, ja nyt se menee tarkkaan syyniin – Liikenneministeri Marin: Havaittuihin ongelmiin tullaan puuttumaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Uusi taksilaki oli tasan vuoden voimassa, ja nyt se menee tarkkaan syyniin – Liikenneministeri Marin: Havaittuihin ongelmiin puututaan

Esimerkiksi paljon kohua herättäneet Kela-taksien kilpailutukset arvioidaan uudelleen.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, ettei valtio kiritä neuvotteluja lupaamalla kunnille lisärahaa korotuksiin.

1.7.2019 16:15

Liikennepalvelulaki tuli voimaan tasan vuosi sitten, 1. heinäkuuta 2018. Laki otettiin käyttöön kohun saattelemana. Suurimman huomion sai taksiliikenteen uudistus.

Vuoteen on sisältynyt laajoja ongelmia muun muassa Kela-taksien kohdalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) kertoi lakiuudistuksen vuosipäivänä, että taksisääntely uudistetaan.

Marin käynnisti työn ongelmien korjaamiseksi ja lainsäädännön uudistamiseksi, liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa kerrotaan.

– Hallituksen tavoitteena on varmistaa, että taksipalvelut ovat laadukkaat, turvalliset ja vastaavat käyttäjien tarpeisiin. Havaittuihin ongelmiin tullaan puuttumaan. Lainsäädännön uudistamiseksi tarvitaan kattava ja perusteellinen arviointi nykylain ongelmista. Haluamme toimia tiedon pohjalta sekä kansalaisia ja taksialaa kuullen, toteaa ministeri Marin.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että esimerkiksi Kela-taksien kilpailutuskäytännöt on arvioitava uudelleen.

Kokonaisarviointi tehdään kuluvan vuoden aikana, ja Marin haluaa painottaa tulevassa lainvalmistelussa vaikutusten arviointia.

Taksimarkkinan toiminnasta kerätään tietoja tälläkin hetkellä.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto tutkii välityskeskusten asemaa ja tämän vaikutusta kilpailun toimivuuteen. Verohallinto arvioi taksisääntelyn muutosten vaikutuksia harmaan talouden näkökulmasta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tekee hintaseurantaa ja suunnittelee Verohallinnolta saatujen tietojen pohjalta kohdennettuja taksiliikennelupien valvontatoimia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut