Vuoden 2020 aprillipilat - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Raumalla sovittiin merimetsojen siirrosta järven rantaan, Pirkanmaalla koulu ilmoitti oppilaille wc-paperipulasta, poliisin ratsuksi luvattiin aasi ja pelastuslaitokselle paloratikka – Tässä kooste aprillipiloista

Keskiviikkona 1. huhtikuuta saa olla tarkkana uutisia ja sosiaalisen median päivityksiä lukiessaan, sillä yritykset, yhteisöt ja monet muut kertovat aprillipiloja. Kokoamme niitä tähän juttuun.

Pirkanmaan pelastuslaitos, Sisä-Suomen poliisilaitos ja HK Scan ovat jo kertoneet omista piloistaan.

1.4.2020 16:24

Koronavirustilanteesta huolimatta keskiviikkona 1.4.2020 on saatu lukea aprillipäivän piloja.

Merimetsot saarista järvenrantaan

Satakunnassa Raumalla merimetsoja aiotaan siirtää kaupungin edustalla sijaitsevista Järviluodon saarista Pitkäjärven rantaan, kertoo Raumalainen.

Kaupunkilehti kertoo keskiviikon jutussaan toimitukseen tulleesta nimettömästä vinkistä, jonka mukaan Rauman Satama, kaupungin Wihertoimi ja Rauman Seudun Lintuharrastajat ovat solmineet salaisen lintujen siirtosopimuksen.

Vessapaperit vähissä

Pirkanmaalla Ruoveden yhtenäiskoulu vedätti oppilaitaan kertomalla, että poikkeustilanteesta johtuen koulun wc-paperivarastot ovat ehtymässä. Oppilaita pyydettiin auttamaan koulua hädässä ja lahjoittamaan vessapaperirullia.

Oppilaita neuvottiin jättämään yksi vessapaperirulla kodin ulkorappuselle. Samalla luvattiin, että rehtori noutaa vessapaperit iltapäivään mennessä.

Jotta rehtori tietäisi, minne mennä, oppilaita neuvottiin lähettämään omalle opettajalle kuva vessapaperirullasta.

– Olimme toki ilahtuneita, että niin moni oli valmis auttamaan, mutta näin iltapäivän puolella, kun rehtoria ei vieläkään ole kuulunut paperia hakemaan, täytyy tunnustaa, että kyseessä oli aprillipila etäkoulun malliin, Ruoveden yhtenäiskoulun päivityksessä todetaan.

Pelastuslaitokselle paloratikka

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi keskiviikkona hankkineensa käyttöönsä oman raitiovaunun, paloratikan. Pelastuslaitoksen mukaan ratikkakiskojen käytöstä on jo sovittu Tampereen ratikan kanssa.

Kaupunginvaltuuston pikapäätöksen ansiosta keskuspaloasemalle tulee pistoraide. Lisäksi ratalinjastolle lisättiin puolenvaihtopaikkoja, joiden ansiosta paloratikka pääsee tarvittaessa ohittamaan muita ratikoita.

Paloratikka PI 1014 pitää sisällään ison vesisäiliön ja miehistötilat sadalle pelastajalle.

– Palomiehiä autoon mahtuu siis huomattava määrä, joten niinpä esimerkiksi komppaniatason tehtäville riittää jatkossa vain muutama pelastusyksikkö, pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen kommentoi tiedotteessa.

Poliisitalosta pilvenpiirtäjä

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedotti keskiviikkona Tampereen Nekalaan nousevasta uudesta poliisitalosta.

Rakennuksen suunnittelussa on Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan otettu vaikutteita suoraan Arabiemiirikunnissa sijaitsevasta pilvenpiirtäjä Burj Khalifasta. Siksi poliisitaloon tulee jopa 44 kerrosta. Ylimpään kerrokseen sijoittuu kunto- ja kylpykeskus.

– Siellä kelpaa konstaapelien hapottaa lihaksiaan, jotta pysymme hyvässä kunnossa myös jatkossakin. Työvuoron päättymisen jälkeen voi myös rentoutua kylpylän aalloissa, sosiaalisen median päivityksessä todetaan.

Nykyaikaisen rakentamistehokkuuden ansiosta syksyllä 2020 alkavat rakennustyöt valmistuvat jo helmikuussa 2021.

Lue koko päivitys täältä:

Makkaraan merkkiviivat

HK julkisti keskiviikkona kevään spesiaaliuutuuden. Erikoiserään grillimakkaroita on HK:n mukaan merkitty viivat niihin kohtiin, joihin on tarkoitus tehdä viillot.

Tiedotteessa uuden grillimakkaran luvataan helpottavan grillaajien suurta pulmaa.

– Saamme joka kesä paljon kysymyksiä siitä, mihin kohtaan makkaraa viillot olisi hyvä tehdä. Valmiit katkoviivat makkarassa on nyt iso apu tähän pulmaan, HKScanin Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo kommentoi tiedotteessa.

Katkoviivat helpottavat viiltojen tekemistä makkaroihin.

Puppy hours – vain koirille

Särkänniemi kertoo nelijalkaisten omasta huvipuistofestarista nimeltä Puppy Hours. Tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon ainoastaan keskiviikkona 1.4. Särkänniemen nettisivuilla.

Uusi tapahtuma on Särkänniemen mukaan suunnattu koko laumalle. Tapahtumassa laumaa viihdyttävät Ryhmä Hau, Snoop Dogg sekä Roope Salminen & Koirat.

Tapahtumaan pääsevät ainoastaan koirat. Huvipuiston portilla tehdään Särkänniemen mukaan tapathumapäivänä tarkastus, jossa etenkin kissat käännytetään kotiin.

Delfiinejä Kustavissa

Varsinais-Suomessa sijaitsevassa Kustavin kunnassa on Vakka-Suomen Sanomien mukaan nähty delfiinejä. Asiasta lehdelle kertoivat Kanamunatalo Munax oy:n työntekijät.

– Kuulimme mereltä erikoista ääntä. Tarkemmassa tarkastelussa tunnistimme joutsenen, mutta se mitä näimme joutsenen vieressä, oli jotain mitä emme olleet odottaneet. Yhdessä tajusimme, että ne olivat delfiinejä, jutun haastateltava kertoo.

Korkean hygieniatason sisäravirata

Pirkanmaalainen GLi Yhtiöt tiedotti keskiviikkoaamuna perustavansa uuden korkean hygieniatason sisäraviradan yhdessä Antti Veteläisen ravitallin ja Linjateräksen kanssa. Sisäraviradan korkea hygieniataso varmistetaan antibakteerisilla maalauksilla.

Ensimmäiset sisäravit saatetaan järjestää tyhjillään seisovassa GLin varastotilassa jo huhtikuussa. Sama tila on aiemmin on toiminut vessapaperivarastona.

– Varastomme täyttöasteessa on aiemmin ollut suurin rooli vessapaperin varastoinnilla. Tällä hetkellä, kun sitä ei varastoida, seisoo tila tyhjillään, Kristian Lella kommentoi tiedotteessa.

Panimotuotteita kotiin

Tornion Panimo tiedotti keskiviikkona käynnistävänsä verkkokaupassaan alkoholijuomien kotiinkuljetusmahdollisuuden 1.4.2020 kello 9.00.

Tiedotteessa kerrotaan, että Tornion Panimossa uskotaan, ettei hätä lue lakia. Siksi panimo aloittaa juomien kuljettamisen asiakkaiden koteihin, vaikka suomalaisilta panimoilta juomien lähettäminen kuluttajille on kielletty.

– Pienpanimot ovat ennennäkemättömässä pulassa ja täysin eriarvoisessa asemassa ulkomaisiin kilpailijoihinsa nähden, Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander kommentoi tiedotteessa.

– Kansalaistottelemattomuus on keino nousta epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja sen me aiomme nyt tehdä.

Tampereen ylioppilasmediasta AKUUSI

Tampereen ylioppilaskunta kertoo ratkaisseensa uuden ylioppilasmedian nimen. Uuden tamperelaisen ylioppilaslehden nimeksi valittiin AKUUSI. Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan edeltävän ylioppilasmedian nimi oli Aviisi.

Ylioppilasmedian nimi piti ratkaista nimikilpailulla. Nyt nimi ratkesi nimettömän hallituksen jäsenen ehdotuksesta.

Uuden ylioppilasmedian päätoimittaja Aapo Laakso kirjoittaa Twitterissä, että uusi nimi on ”moderni, tunteikas ja kuvaa sitä, mitä me olemme tekemässä”.

Kaksi nokkaa mustarastaalla

Pirkkalainen kertoo keskiviikon lehdessään lukijan havaitsemasta lintuharvinaisuudesta. Lukijan luontokuvassa mustarastaalla kaksi nokkaa.

Jutussa havaintoa kommentoivan Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen kunniapuheenjohtajan Aimo Tavin mukaan bongaus on Suomen kovimpia ”mutaatiobongauksia”.

Jutussa kerrotaan, että lukijan havaintojen mukaan lintu viritteli lähellä Loukonlahden uimarantaa.

Aasi ratsupoliisin ratsukoksi

Tampere saa keskiviikkona oman ratsupoliisin, kertoo Hevosurheilu verkkosivuillaan. Hevosen sijaan ratsuna toimii Tampereella aasi.

– Päädyimme tähän monestakin syystä, aasiruuna Reinikaisen kouluttanut ja sen kanssa ratsupoliisina aloittava Saaga Kuningas sanoo.

Päätöstä perustellaan jutussa esimerkiksi aasin reittimuistilla. Erityinen tehtävänsä aasiratsulla Tampereella, kun ratikka alkaa kulkea.

– Reinikaisella, kuten aaseilla yleensä, on todella kuuluva ääni.

– Tarpeen tullen Reinikainen voi kajauttaa varoituksena “ii-haansa”, jonka se osaa tehdä merkistäni. Vahvana juhtana se voi myös mahdollisen toimintahäiriön tai hätätilanteen sattuessa olla vetämässä vaunua.

Rahoitusta koulurakentamiseen

Eurojackpotin päävoiton pelannut tervakoskelaismies paljastaa Janakkalan Sanomissa haluavansa käyttää osan rahoista Tervakosken koulurakentamiseen. Avustuksen suuruudeksi mies on suunnitellut kymmentä miljoonaa euroa eli vajaata puolta voittopotistaan.

– Jenkeissähän on aivan tavallista, että rahakkaat tukevat oppilaitosten ja sairaaloiden rakentamista. Janakkalan sairaalan tai vaikkapa Tervakosken terveysaseman tukeminen oli minullakin mielessä, mutta päädyin kuitenkin kouluun, sillä valtakunnallisen sote-uudistuksen takia hyöty olisi saattanut valua lopulta sairaanhoitopiirille, mies kertoo.

Satakunnan Kansa on luopunut aprillipilojen julkaisemisesta jo aiemmin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: