Öljynkeräys jatkuu Suomen Leijonan majakan alueella - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Öljynkeräys jatkuu Suomen Leijonan majakan alueella – tuhansien litrojen päästön ajelehtiminen saaristoon on toistaiseksi epätodennäköistä

Suomen leijona on majakka Itämerellä, noin 46 kilometriä Utöstä lounaaseen. Satelliittihavainto öljypäästöstä saatiin torstaiaamuna ennen kello yhdeksää. Veteen päässyt öljy on mineraaliöljyä.

21.6.2019 9:37 | Päivitetty 21.6.2019 10:13

Öljyntorjuntatyöt Suomen Leijonan majakan alueella ovat jatkuneet läpi yön.

Rajavartiolaitoksen vartiolaivat Tursas, Uisko ja Turva yhdessä merivoimien öljyntorjunta-alus Hallin kanssa ovat keränneet öljyä merestä. Satelliittihavainto öljypäästöstä saatiin torstaiaamuna ennen kello yhdeksää. Veteen päässyt öljy on mineraaliöljyä.

Yhtenäinen öljylautta on hajonnut ja haihtunut yön aikana.

Ympäristövahingon torjunta jatkuu edelleen Länsi-Suomen merivartioston johdossa.

Alusöljypäästön tutkinta etenee tulevien viikkojen aikana muun muassa merestä ja eri aluksista otettujen öljynäytteiden vertailulla.

Rajavartiolaitoksen Dornier valvontalentokoneen ympäristövalvontajärjestelmän mukaan päästön suuruus on ollut 9–39 tuhatta litraa.

Öljypäästön ajelehtiminen saaristoon on toistaiseksi epätodennäköistä sekä onnistuneiden keräystoimenpiteiden että ajelehtimislaskelman perusteella. Tästä huolimatta Varsinais-Suomen pelastuslaitos ylläpitää edelleen valmiutta rantatorjuntaan.

Suomen Leijona on majakka Itämerellä, noin 46 kilometriä Utöstä lounaaseen. Majakka sijaitsee kuutisen kilometriä Suomen aluevesirajan ulkopuolella mutta Suomen talousvyöhykkeellä. Majakka on Suomen eteläisin rakennelma.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut