Yön aikana Suomen yli kulkenut myrsky on laantumassa – enimmillään yli 40 000 taloutta oli sähköttä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yön aikana Suomen yli kulkenut myrsky on laantumassa – enimmillään yli 40 000 taloutta oli sähköttä

Tänään kovimmat tuulet puhaltavat merialueilla.

Viime yönä Suomen keskiosan yli mennyt myrsky aiheutti sähkökatkoja. Arkistokuva.

26.10.2019 9:30 | Päivitetty 26.10.2019 9:30

Yön aikana Suomen keskiosan yli mennyt myrsky on laantumassa ja tuulet heikkenevät.

Kovimmat myrskytuulet osuivat Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin mukaan viime yönä Vaasan seudulle, jossa tuulen keskinopeus oli paikoin yli 21 metriä sekunnissa. Merellä kovimmat tuulet osuivat yön aikana Perä- ja Selkämerelle.

Kovimmissa puuskissa tuuli puhalsi merellä Kaskisten asemalla 33,8 metriä sekunnissa.

Yön aikana myrsky liikkui Vaasan ja Ilomantsin korkeudella kohti Itä-Suomea. Kuopiossa mitattiin yöllä tuulia, joiden nopeus oli 20 metriä sekunnissa.

Myrskytuulet aiheuttivat sähkökatkoja eri puolella Suomea. Enimmillään hieman keskiyön jälkeen yli 40 000 taloutta oli sähköttä.

Yhdeksän aikaan aamulla sähköttä oli vielä hieman yli 6 000 taloutta. Sähkökatkoja oli aamulla erityisesti Keski-Suomessa ja Pohjanmaan rannikolla.

Myrsky osoittautui suunnilleen odotusten kaltaiseksi.

– Myrsky osui sille alueelle, jonne se oli ennustettu ja tuota luokkaa sen piti olla, kertoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Mikko Laine.

Sää kylmenee koko maassa

Tuulet heikkenevät tänään. Kovimmat tuulet puhaltavat lauantaina Suomenlahdella, koska Viron ja Etelä-Suomen yli menee uusi matalapaineen keskus. Sen tuulet pysyvät kuitenkin pääosin merialueilla.

Perämerellä voi tuulla tänään noin 15 metriä sekunnissa.

Lähipäivinä Suomessa esiintyy Ilmatieteenlaitoksen mukaan pohjoisia ilmavirtauksia, joiden takia sää kylmenee koko maassa.

Oikaisu 26.10. klo 10.15. Juttuun korjattu, että kovimmillaan Kaskisten asemalla tuuli 33,8 metriä sekunnissa. Alkuperäisessä jutussa oli Kaskisten aseman tuulen keskinopeus, joka oli 27 metriä sekunnissa. Vaasan seudun tuulen nopeus 21 metriä sekunnissa korjattu myös tuulen keskinopeudeksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: