Poliisikoulun opettajaa epäillään naisoppilaiden seksuaalisesta ahdistelusta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poliisikoulun opettajaa epäillään naisoppilaiden seksuaalisesta ahdistelusta – kolme epäiltyä rikosta ehti jo vanhentua

Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajaa epäillään kahdesta naisoppilaan seksuaalisesta ahdistelusta sekä virka-aseman väärinkäytöstä.

Ahdistelusta epäilty miespuolinen ylikonstaapeli on toiminut pitkään poliisikoulun opettajana.

18.9.2019 20:14

Valtakunnansyyttäjävirasto kertoi keskiviikkona, että poliisikoulussa pitkään toimineen ylikonstaapelin rikosepäilyjen esitutkinta on valmistunut ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan Sisä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jonna Ryynänen Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta sanoo tiedotteessa, että poliisiammattikorkeakoulussa voimankäytön opettajana toimineen ylikonstaapelin epäillään käyttäytyneen epäasiallisesti koulun naispuolisia oppilaita kohtaan. Epäasiallisen käytöksen epäillään tapahtuneen sekä virantoimituksessa että vapaa-aikana.

Ryynäsen mukaan kuuden epäillyn seksuaalisen ahdistelun osalta esitutkinta on kuitenkin lopetettu. Kolmessa niistä lopettamisen perusteena on, että asianomistaja ei ole esittänyt rangaistusvaatimusta. Kolme epäiltyä rikosta on puolestaan jo vanhentunut.

Poliisimies on ollut pidätettynä virastaan tutkinnan ajan.

Ryynänen kertoi aiemmin, että mies on kuulusteluissa kiistänyt täysin syyllisyytensä rikoksiin. Uhreja on ollut Ryynäsen tietojen mukaan kymmenkunta.

Epäilty mies on opettanut poliisikoulussa voimankäyttöä (arkistokuva, kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen).

Koulu ilmoitti

Opettajan toimintaa alettiin tutkia, kun poliisiammattikorkeakoulu teki itse asiasta ilmoituksen valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg vahvisti tapauksen helmikuussa.

Himberg kertoi, että asia on tullut korkeakoulun johdon tietoon joulukuussa.

– Valitettavasti tämä pitää paikkansa. Tartuimme asiaan välittömästi.

Himbergin mukaan uhrit ovat etupäässä olleet opiskelijoita, mutta joukossa on myös pari koulun henkilökuntaan kuuluvaa. Kaikki uhrit ovat olleet naisia.

Himberg ei kommentoinut sitä, kuinka kauan epäillyt teot ovat jatkuneet, mutta kertoi, että hänen tietoonsa on saatettu useita tapauksia.

– Vyyhti lähti purkautumaan, kun ensimmäinen tieto tuli.

Syyttäjä Jonna Ryynäsen mukaan epäillyt teot ovat tapahtuneet useamman vuoden aikana, mutta kuitenkin viiden vuoden sisällä. Viimeisimmät teot ajoittuvat vuodelle 2018.

Seksuaalinen ahdistelu vanhenee rikoksena kahdessa vuodessa.

Tampereella sijaitseva poliisiammattikorkeakoulu on Suomen ainoa poliisioppilaitos. Poliisiammattikorkeakoulu kertoo kouluttavansa kaikki suomalaiset poliisit ja varmistamalla siten poliisin korkean ammattitaidon ja arvostuksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos