Poliisi varoittaa nuoria ja heidän vanhempiaan tulen ja aerosolipullojen tuhoisista seurauksista – Kaarinassa hengenvaarallista hölmöilyä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poliisi varoittaa nuoria ja heidän vanhempiaan tulen ja aerosolipullojen tuhoisista seurauksista – Kaarinassa hengenvaarallista hölmöilyä

Nuorten sytyttämiin paloihin oli laitettu sekaan aerosolipulloja.

Lounais-Suomen poliisia ja pelastuslaitosta työllisti lauantai-iltana nuorison sytyttämät palot, joista olisi voinut seurata vakavia vahinkoja. Kuvituskuva.

21.4.2019 12:11

Poliisi kertoo saaneensa lauantai-iltana kaksi eri tehtävää nuorison sytyttämiin pieniin paloihin Kaarinan Piispanristillä. Tehtäviin oli hälytetty myös pelastuslaitos.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että palavan irtaimen sekaan oli laitettu aerosolipulloja. Toisessa nuotiossa niitä oli poliisin mukaan ollut useita.

Paikan päältä on saatu havaintoja lähinnä kouluikäisistä polkupyörillä liikkuneista nuorista.

Poliisi alleviivaa tiedotteessaan aerosolien ja niiden ponnekaasujen vaarallisuutta.

– Räjähtäessään aerosolipullo saattaa sirpaloitua. Palo saattaa levitä hallitsemattomaksi. Palon herkistämiä vielä räjähtämättömiä aerosolipulloja saattaa lentää ympäristöön pitkänkin matkan päähän jonkun sivullisen löydettäväksi, poliisi kirjoittaa.

Tuli ja aerosoli on hengenvaarallinen yhdistelmä, josta on leikki kaukana.

– Räjähdyksen, palavien ponnekaasujen, liuottimien, alkoholien ja tuleen syttyneiden vaatteiden aiheuttamat vammat ulottuvat usein ihon lisäksi syvälle hengitysteihin saakka. Ne ovat vaikeita ja pitkällisiä hoidettavia. Hoidettunakin ne aiheuttavat useimmiten elinikäisiä arpia ja toimintahäiriöitä, poliisi varoittaa.

Poliisi haluaa tiedotteessaan herätellä myös nuorten vanhemmat tämän vakavan asian äärelle.

– Näistä asioista olisi vanhempien hyvä vaihtaa jälkikasvunsa kanssa kotona pari tiukkaa sanaa, poliisi ohjeistaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos