Rajavartiolaitoksen päällikkö jättää tehtävänsä vakavan sairauden takia - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Rajavartiolaitoksen päällikkö jättää tehtävänsä vakavan sairauden takia

Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen on jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle syyskuun alussa.

Kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen on jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle vakavan sairauden vuoksi. Arkistokuva.

3.9.2019 20:48

Rajavartiolaitosta viime vuoden syyskuusta johtanut kenraaliluutnantti Ilkka Laitinen on jättänyt tehtävänsä vakavan sairauden vuoksi. Hänen työkyvyttömyyseläkkeensä on alkanut 1. syyskuuta. Rajavartiolaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kenraaliluutnantti Laitinen on ollut Rajavartiolaitoksen palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 1985 lähtien. Hän toimi Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin ensimmäisenä pääjohtajana vuodesta 2005 alkaen yhdeksän vuoden ajan.

Vuonna 2015 Laitinen palasi Frontexin tehtävästä Rajavartiolaitoksen esikuntaan. Siellä hän siirtyi ensin kansainvälisten asioiden johtoon ja sen jälkeen Rajavartiolaitoksen apulaispäälliköksi vuosiksi 2015–2018.

Tasavallan presidentti nimittää valtioneuvoston esityksestä Rajavartiolaitokselle uuden päällikön. Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö, kenraalimajuri Pasi Kostamovaara toimii Rajavartiolaitoksen päällikön sijaisena nimitykseen saakka.

Rajavartiolaitos on sisäisen turvallisuuden viranomainen, joka toimii sisäministeriön johdolla. Rajavartiolaitoksen päätehtävät ovat rajavalvonta maarajoilla ja merialueella, henkilöliikenteen rajatarkastukset maarajan ylityspaikoilla, satamissa ja lentoasemilla sekä pelastustoiminta erityisesti merialueella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: