Siviiliä kohti ammuttiin paukkupatruunoilla ja sienestäjiä osoitettiin aseella sotaharjoituksessa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Siviiliä kohti ammuttiin paukkupatruunoilla ja sienestäjiä osoitettiin aseella sotaharjoituksessa – ”Tilanteessa ei ole toimittu parhaalla mahdollisella tavalla”

Sienessä ollut pariskunta joutui kasvotusten sotilaiden kanssa, jotka osoittivat pariskuntaa aseilla. Lisäksi lentokonebongaria kohti ammuttiin sarjatulta vaarattomilla, mutta kovaäänisillä paukkupatruunoilla. Puolustusvoimat vahvistaa tapaukset ja myöntää, että tilanteissa ei toimittu parhaalla mahdollisella tavalla.

Ruska 19 -sotaharjoituksessa on mukana 45 00 sotilasta ja yli 50 lentokonetta ympäri Suomea. Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohta on yksi harjoitusalueista.

8.10.2019 12:40 | Päivitetty 8.10.2019 12:41

Pirkkala

Ilmavoimien pääsotaharjoitukseen liittyvän alueen merkitseminen Pirkkalassa on ollut puutteellista. Ruska 19 -harjoituksessa Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohta on yksi harjoitusmaastoista.

Viime lauantaina sienessä ollut pariskunta joutui maantiellä silmätysten sotilaiden kanssa, jotka osoittivat pariskuntaa aseilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut