Troolari pelastettiin ajelehtimasta Turun vesillä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Troolari pelastettiin ajelehtimasta Turun vesillä

Troolari ajelehti ohjailukyvyttömänä Saaristomerellä, tiedottaa rajavartiosto.

Köysi juuttui troolarin potkuriin.

20.2.2020 20:27

Meripelastuskeskus Turku sai tänään kello 14.30 jälkeen tiedon ajelehtivasta Troolarista Saaristomerellä Jurmon koillispuolella.

Troolarin potkuriakselin ympärille oli joutunut paksu köysi. Alus ajelehti nopeasti väylältä kohti matalikkoa ja saarta. Kyseessä oli 17,5-metrinen kalastustroolari kyydissään kaksi henkeä.

Meripelastusjohtaja Petri Kippola kertoo, että vaara, jopa hengenvaara oli tilanteessa todellinen. Alus saatiin ankkuroitua vain hieman ennen kuin etelätuuli vei sen matalikoille.

– Toki meidän yksikkömme olivat suhteellisen pian paikalla. Alus olisi voinut kärsiä ainakin vakavia vaurioita, jos olisi rantaan asti päässyt, esimerkiksi jos ankkuri ei olisi pitänyt.

Vartiolaiva oli 15 merimailin eli 28 kilometrin päässä.

– Onni onnettomuudessa, sillä tapahtuman käynnistyessä oli 5 metriä etelätuulta, nyt tuuli on lähempänä 10 metriä sekunnissa. Se voimistui tehtävän aikana.

Meripelastuskeskus Turku hälytti tehtävään meripelastushelikopterin Turusta, vartiolaiva Uiskon, Hiittisten merivartioaseman partioveneen sekä kaksi vartiolaivan apuvenettä. Vartiolaiva Uisko ja Hiittisten merivartioaseman partiovene valmistautuivat ottamaan haveriin joutuneen troolarin hätähinaukseen.

Troolari sai hätäankkuroitua ennen matalikkoa, jonka jälkeen köysi pystyttiin poistamaan potkuriakselin ympäriltä. Alus pääsi jatkamaan matkaansa kohti kotisatamaa omin konein.

Näin lähelle matalikkoa troolari ankkuroitui.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos