Haavisto on ykkössuosikki pääministeriksi Helsingin Sanomien kyselyssä – Maaseudun Tulevaisuuden kysely nostaisi Sdp:n ja vihreät hallitukseen - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Haavisto on ykkössuosikki pääministeriksi Helsingin Sanomien kyselyssä – Maaseudun Tulevaisuuden kysely nostaisi Sdp:n ja vihreät hallitukseen

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto oli tammikuussa myös Lännen Median kyselyssä ykkösehdokas pääministeriksi. Maaseudun Tulevaisuuden mukaan maaseutukunnissa Sdp on jo niukasti suositumpi kuin keskusta.

Pekka Haavistoa kannattaa Helsingin Sanomien kyselyssä pääministeriksi 22 prosenttia vastaajista. Se on sama prosenttiosuus, minkä Haavisto sai tammikuun alussa Lännen Median kyselyssä.

27.3.2019 8:47

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on kansan suosikki seuraavaksi pääministeriksi, selviää Helsingin Sanomien gallupista. Häntä kannattaa 22 prosenttia haastatelluista.

Myös Lännen Median kyselyssä tammikuun alussa Haavisto oli paras henkilö Suomen seuraavaksi pääministeriksi. Lännen Median kyselyssä Haavisto sai niin ikään 22 prosenttia kaikista vastauksista.

Helsingin Sanomien mukaan kansalla ei kuitenkaan ole nyt selvää ykkössuosikkia. Haaviston takana tulevat tasavahvoina kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, Sdp:n Antti Rinne ja keskustan Juha Sipilä. Orpoa kannattaa pääministeriksi 16 prosenttia, Rinnettä 15 prosenttia ja Sipilää 14 prosenttia.

Perussuomalaisten puheenjohtajalla Jussi Halla-aholla on kyselyssä 9 prosentin kannatus ja vasemmistoliiton Li Anderssonilla 5 prosentin kannatus.

Tutkimusaineisto on koottu 1.–22. maaliskuuta 2019, ja haastattelujen kokonaismäärä on 1 004. Kantar TNS oy toteutti tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta.

– Nykyisten puoluekannatusmittausten mukaan todennäköisemmät pääministerit ovat Sdp:n Rinne ja kokoomuksen Orpo. Heitä kannattavat ennen kaikkea oman puolueen jäsenet, mutta muissa puolueissa heidän suosionsa on varsin pientä, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Punavihreät valtaan?

Maaseudun Tulevaisuus puolestaan uutisoi, että suomalaiset haluavat uuteen hallitukseen Sdp:n ja vihreät.

– Kuukauden päästä pidettävien eduskuntavaalien jälkeiset hallitusneuvottelut saattavat nostaa punavihreät valtaan. Sdp ja vihreät ovat MT:n tuoreessa kyselyssä kansan suosikit seuraavan hallituksen rungoksi, lehti kirjoittaa.

Kyselyssä kokoomus ja keskusta ovat lähes tasoissa: kolmanneksi suosituin hallituspuolue oli kokoomus niukasti ennen keskustaa.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan pääministerin paikassa vahvimmin kiinni olevan Sdp:n äänestäjille keskusta on kokoomusta mieluisampi vaihtoehto. Vihreille taas mieluisampi kumppani on kokoomus. Kyselyyn vastanneet pitävät vasemmistoliitollekin hallituksen ovea vähintään raollaan.

Lehden kyselyn mukaan maaseutukunnissa keskusta on edelleen vahva, mutta se on menettänyt ykköspaikan täpärästi Sdp:lle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut