Juuri nyt: Hälytys suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Pirkkalaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pienkone teki mahalaskun kiitotielle Tampere-Pirkkala lentoasemalla – koneen kyydissä kaksi matkustajaa

Pirkanmaan pelastuslaitos sai perjantaina ilmoituksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Pirkkalaan, missä pienkone oli tehnyt mahalaskun kiitotielle. Kello 17 aikaan kone on yhä kiitotiellä.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta Tampere-Pirkkala lentoasemalle iltapäivällä perjantaina. Hieman kello 16 jälkeen paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.­

8.5.2020 16:21 | Päivitetty 8.5.2020 17:11

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Tampere-Pirkkala lentoasemalle perjantaina iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoo, että kyseessä on pienkoneeseen liittyvä tilanne.

– Pienkone on tehnyt mahalaskun kiitoradalle, Hiltunen sanoo ennen kello neljää.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman johtaja Mari Nurminen kertoo, että toistaiseksi tuntemattomasta syystä pienkoneen laskuteline ei ole laskeutumisen aikana avautunut.

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Nelipaikkaisessa pienkoneessa oli onnettomuuden hetkellä kaksi ihmistä. Ensitietojen mukaan koneella on ollut liikkeellä harrastelentäjiä.

Pienkone ei kärsinyt onnettomuudessa suuria ulkoisia vaurioita. Lopulliset vauriot selviävät vasta, kun kone saadaan siirrettyä pois kiitotieltä.

Ilmoitus onnettomuudesta tuli kello 15.40. Paikalle lähti 19 pelastuslaitoksen yksikköä.

Kaksi pienkonetta vielä ilmassa

Kello 17 aikaan mahalaskun tehnyt pienkone on yhä kiitotiellä ja kiitotie suljettu.

– Yritämme saada sen sieltä telineille ja pois kiitotieltä. Tilanne on vakaa ja hallinnassa, Hiltunen kertoo puoli viiden aikaan iltapäivällä.

Pienkoneen mahalaskun aikaan ilmassa on ollut muitakin pienkoneita. Nurmisen mukaan koneet ovat samantyyppisiä kuin mahalaskun tehnyt kone.

Kello 17 aikaan ilmassa on edelleen kaksi pienkonetta, jotka odottavat laskeutumislupaa.

– Jos kiitotie saadaan pian tyhjäksi, koneet pääsevät laskeutumaan tänne. Jos kiitotien avaamisessa vielä kestää, koneet ohjataan muualle, Nurminen sanoo.

Paikalle lähti useita yksiköitä

Kello 16 jälkeen Pirkkalassa paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliisi.

Lentoaseman edustalla oleva Aamulehden toimituspäällikkö Riina Nevalainen kertoo kello 16.21, että tilanne näyttää onnettomuuspaikalla rauhalliselta.

Useita pelastuslaitoksen yksiköitä on jo lähtenyt paikalta. Paikalla on yhä lentokentän pelastustehtäviin tarkoitettuja ajoneuvoja ja muita viranomaisia.

Koneen ympärillä liikkuu pelastajia ja muita ihmisiä.

– Kauempaa katsottuna koneessa ei näy merkittäviä vaurioita, Nevalainen kertoo.

Pelastustehtävä on käynnissä kiitoradalla kello 16:n aikaan. ­

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?