Presidentti Niinistö: "Uhkailu tai väkivalta sanoissa tai teoissa eivät kuulu suomalaiselle vaalikentälle" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Presidentti Niinistö: "Uhkailu tai väkivalta sanoissa tai teoissa eivät kuulu suomalaiselle vaalikentälle"

Sauli Niinistö muistutti, että vaalirauha on turvattava.

27.3.2019 20:12

Presidentti Sauli Niinistö otti kantaa viime päivinä esiin nousseeseen keskusteluun poliittisesta väkivallasta ja poliitikkoihin kohdistuneisiin hyökkäyksiin.

Hän kertoi Presidentin kynästä -blogissaan keskustelleensa jo viime syksynä eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kanssa siitä, kuinka vältettäisiin ulkopuolinen vaikuttaminen ja vaalitunnelman ylikuumeneminen.

– Olen viimeaikaisten tapahtumien vuoksi jatkanut samaa keskustelua kaikkien puheenjohtajien kanssa. Jaamme yhteisen käsityksen, että vaalirauha on turvattava.

– Uhkailu tai väkivalta sanoissa tai teoissa eivät kuulu suomalaiselle vaalikentälle. Tätä viestiä viemme myös eteenpäin. Ymmärrän tämän niin, ettei väkivallan tai solvaamisen äänille ole käyttöä, Niinistö kirjoittaa.

Hän muistutti myös demokratian vaalimisen tärkeydestä: se on hänen mukaan jokapäiväistä sinnikästä työtä, jota tekevät kaikki vaalityössä mukana olevat, mutta perimmäisinä kansanvallan vaalijoina ovat kansalaiset itse.

– Vaalikampanjointi on nyt täydessä vauhdissa, eikä puheenjohtajilla ole havaintoja ulkopuolisista vaikuttamispyrkimyksistä. Vaikutetaan siis omin voimin vastuullisesti, Niinistö kehottaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut