Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – Keski-ikäiset ovat kriittisimpiä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – Keski-ikäiset ovat kriittisimpiä

Maaseudun Tulevaisuus kysyi, tulisiko Suomen ottaa Välimerestä pelastettuja turvapaikanhakijoita. Eniten eli 47 prosenttia vastasi ei, 37 prosenttia vastasi kyllä, ja 16 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö pelasti pakolaisia elokuun 9. päivä Välimerellä Libyan rannikolla.

21.8.2019 10:06

Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden ottamista Suomeen, uutisoi keskiviikkoaamuna Maaseudun Tulevaisuus.

Lehden mukaan runsas kolmannes kansalaisista puolestaan kannattaa pelastettujen ottamista Suomeen. Kyselystä kertoo myös muun muassa STT.

Maaseudun Tulevaisuus kysyi 1 094 suomalaiselta, tulisiko Suomen ottaa vastaan Välimerestä pelastettuja turvapaikanhakijoita. Eniten eli 47 prosenttia vastasi ei, 37 prosenttia vastasi kyllä ja 16 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa. Kysely tehtiin elokuun alussa, ja sen toteutti TNS Kantar Agri.

– Valtaosa perussuomalaisten ja puolet keskustan kannattajista tyrmää Välimerestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden ottamisen Suomeen, lehti uutisoi.

– Myönteisimmin Välimerestä pelastettujen turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen suhtautuvat vihreiden, rkp:n ja vasemmistoliiton äänestäjät. Sdp:n äänestäjät ovat hieman kokoomuksen äänestäjiä myötämielisempiä Välimeren pakolaisille.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan miehet suhtautuvat naisia kriittisemmin turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen. Ikäryhmittäin nuorimmat ja vanhimmat ikäluokat ovat suopeampia Välimerestä pelastettujen tulolle Suomeen, kun taas enemmistö keski-ikäisistä torjuu pakolaiset.

Lehti muistuttaa, että Suomi on kesällä ilmoittanut ottavansa vastaan yhteensä 13 Välimerestä pelastettua turvapaikanhakijaa.

– Hallituksen linja on, että jatkossa Suomi pidättäytyy ottamasta vastaan sisäisesti siirrettäviä turvapaikanhakijoita, kunnes EU:ssa on sovittu väliaikaisesta sisäisten siirtojen järjestelystä, lehti jatkaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos